Cât de periculoase sunt antibioticele pentru nou-născuți

2590
Cât de periculoase  sunt antibioticele  pentru nou-născuți - antibiotice-1345564597.jpg

Articole de la același autor

Ultimele cercetări făcute de oamenii de știință arată că administrarea de antibiotice bebelușilor mai mici de șase luni ar putea favoriza, mai târziu, obezitatea. Studiul care a apărut, ieri, în Jurnalul Internațional al Obezității a fost realizat prin analizarea utilizării antibioticelor la 11.532 copii născuți în Marea Britanie, în anii 1991 și 1992.

Experții au constatat că bebelușii care au primit antibiotice în primele cinci luni de viață cântăreau mai mult decât ceilalți copii. Chiar dacă diferența de greutate era mică, între 10 și 20 de luni, când au împlinit trei ani și două luni, copiii care luaseră antibiotice când erau sugari aveau un risc cu 22% mai mare să fie supraponderali. Pe de altă parte, copiii care luaseră antibiotice după vârsta de cinci luni nu prezentau diferențe semnificative de greutate față de ceilalți. 

"Microbii prezenți în intestine ar putea juca un rol important în felul în care abordăm caloriile. Expunerea la antibiotice, mai ales la o vârstă foarte fragedă, ar putea distruge anumite bacterii care influențează felul în care asimilăm hrana în corp și care, altfel, ne-ar face să rămânem slabi", au precizat cercetătorii americani.

v v v


Dr. Corneliu Neagoe, medic pediatru constănțean, susține că rezistența la microbi în urma excesului administrării de antibiotice afectează, îndeosebi, copiii.

"Din păcate, cele mai multe abuzuri sunt la pacienții copii. Se administrează antibiotice pentru viroze, faringite, rinofaringite, însă în cele mai multe cazuri, la presiunea părinților. La o viroză, un copil poate face febră chiar și șapte-opt zile, așa se manifestă organismul. Însă mulți părinți deja după două-trei zile de febră se sperie și cer antibiotice. Acestea dau sistemul imunitar peste cap și nu trebuie luate decât la recomandarea medicului specialist", a explicat medicul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4355 secunde