Cât de periculoase sunt alunițele

519
Cât de periculoase sunt alunițele - catdepericuloasesuntalunitele-1405091508.jpg

Articole de la același autor

Expunerea prelungită, cumulativă, la ultravioletele solare, precum și la sursele artificiale de ultraviolete (solar), în special în primii 20 de ani de viață, arsurile solare, mai ales în copilărie, cresc riscul de a dezvolta melanom.

Această afecțiune presupune o formă de cancer de piele care poate afecta și alte organe, odată ce invadează țesutul organismului.

Pentru a depista din timp cât mai mulți pacienți care au nevoie de ajutor medical dermatologic și care riscă îmbolnăvirea, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și Societatea Română de Cancer lansează campania despre melanom "Un viitor fără pată!".

În cadrul campaniei vor fi organizate o serie de evenimente în orașe precum București, Timișoara, Brașov și Constanța, prin care pacienții cu risc vor beneficia de informații menite să îi ducă la timp la medic.

"Persoanele cu tenul deschis sunt cele mai predispuse, precum și persoanele cu mai mult de 100 de alunițe, mari, cu margini și culori neregulate. Persoanele care au avut un melanom prezintă riscul de a dezvolta încă unul.

Pe această listă de risc se află și pacienții care urmează tratamente pentru HIV sau care au un istoric cu melanom familial. Pentru depistarea oricărei forme de cancer de piele, pacienții trebuie să își verifice sănătate anual", a explicat dr. Gheorghe Nicola, șeful secției de dermatologie din cadrul Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Câți bolnavi de sifilis avem la Constanța
Luni, 20 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Aveți nevoie  de un dermatolog?
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cultură-Educație : Cum ne protejăm pielea de cancer
Pagina a fost generata in 0.3374 secunde