Cât de eficiente sunt cremele de zi împotriva soarelui

135
Cât de eficiente sunt cremele de zi împotriva soarelui - catdeeficiente-1439127211.jpg

Articole de la același autor

Cu toții știm că este esențial să ne protejăm pielea împotriva razelor ultraviolete. Produsele de protecție solară aplicate pe piele au fost considerate până acum un mijloc eficient de prevenire a cancerului și o modalitate redutabilă împotriva îmbătrânirii pielii. Majoritatea producătorilor de produse cosmetice susțin că atât cremele de zi pentru față, cât și cele de corp conțin implicit factori de protecție UV.

Cu toate acestea, medicii dermatologi atrag atenția asupra faptului că orice produs destinat protecției solare trebuie să conțină un factor de protecție UVB cât mai mare și să nu aibă conservanți.

"Există diverse tipuri de creme pentru ten care au și protecție solară, însă cel mai potrivit ar fi ca pacienții cu probleme să se adreseze medicului dermatolog pentru recomandări. De exemplu, cei cu ten acneic vor utiliza formule non-comedogenice, iar cei cu tenul sensibil sau uscat vor căuta o formulă hidratantă și hipoalergenică. În oricare dintre aceste situații, pacienții își vor aplica crema de protecție solară înainte de a se expune la soare și ori de câte ori ies din apă. Nicio loțiune de protecție solară nu rezistă pe piele în contact cu apa sărată, indiferent că acest lucru este scris pe etichetă", a explicat dr. Irena Smadea, medic primar derma-tolog în cadrul On Clinic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2823 secunde