Căsătoria ne îngrașă

298
Căsătoria ne îngrașă - b9af3c111cee6830bb77187c69df2d7f.jpg
Persoanele căsătorite sunt expuse unui risc de obezitate de cel puțin două ori mai mare decât persoanele celibatare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii greci, informează dailymail.co.uk. Oamenii spun de mult timp că mariajul conduce la automulțumire, însă, conform Mediafax, cercetătorii au descoperit abia recent mecanismul prin care fericirea poate duce la un exces de grăsime în zona taliei și chiar la obezitate.
Potrivit unui studiu recent, bărbații căsătoriți sunt de trei ori mai expuși riscului de a suferi de obezitate abdominală comparativ cu bărbații celibatari. La rândul lor, femeile căsătorite sunt de două ori mai expuse în fața aceluiași risc, comparativ cu femeile celibatare.
The Hellenic Medical Association for Obesity a ajuns la concluzia că obezitatea abdominală reprezintă cea mai gravă dintre afecțiunile cu care se confruntă persoanele căsătorite, în urma unui studiu efectuat pe un eșantion de 17.341 de persoane, cu vârstele cuprinse între 20 de ani și 70 de ani.
"Data viitoare când vă întrebați ce cadou de nuntă să le cumpărați unor prieteni, poate că un curs pentru slăbit ar fi o idee bună", a declarat Dimitris Kiortsis, președintele asociației elene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Martie 2010
Stire din Sănătate : Pentru sănătatea dumneavoastră
Vineri, 26 Martie 2010
Stire din Sănătate : Pentru sănătatea dumneavoastră
Pagina a fost generata in 1.7251 secunde