Carnea și brânza în exces, dăunătoare ca și fumatul?

313
Carnea și brânza în exces, dăunătoare ca și fumatul? - excescarnebranza-1394374783.jpg

Articole de la același autor

În urma unor îndelungi studii, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că un consum exagerat de carne și brânză, în mod special la vârsta mijlocie, poate fi la fel de periculos ca și fumatul. 


Potrivit Mediafax, studiul a fost efectuat pe câteva mii de femei și bărbați cu vârsta de peste 50 de ani, de cercetătorii americani de la University of Southern California. De asemenea, s-a constatat că persoanele care aveau o dietă bazată predominant pe produse de origine animală prezentau un risc de două ori mai mare de deces prematur decât cele care consumau proteine animale în cantități mai reduse, informează dailymail.co.uk. Aceste persoane aveau, de asemenea, o probabilitate de patru ori mai mare de a deceda din cauza cancerului, ceea ce poate fi comparat cu riscurile la care se expun fumătorii. 


Proteine care hrănesc celulele canceroase 
Oamenii de știință americani susțin că proteinele din carne, brânză, ouă și alte produse animale au capacitatea de a hrăni celulele canceroase, dar și de a accelera îmbătrânirea celulelor corpului. Așa stând lucrurile, pentru a nu se ajunge aici, ei recomandă ca persoanele cu vârsta de peste 50 de ani să reducă aportul de proteine de origine animală și să își asigure rezerva de proteine din pește, fasole și leguminoase. 


Două cotlete de porc pe zi 
Schimbând registrul, cercetătorii americani au și o veste bună, și anume faptul că această restricție alimentară nu durează la nesfârșit, deoarece proteinele de origine animală sunt benefice pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care au nevoie de mai multe astfel de nutrimente pentru a combate slăbiciunea organismului. Așadar, cercetătorii americani recomandă ca o persoană cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani, cu o greutate de aproximativ 55 de kilograme, să consume aproximativ 45 de grame de proteine pe zi, adică echivalentul a două cotlete de porc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : De ce a crescut numărul fumătorilor
Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : Beneficiile cărnii de curcan
Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Cum recunoști carnea proaspătă
Pagina a fost generata in 0.5518 secunde