Carnea și brânza în exces, dăunătoare ca și fumatul?
313
Articole de la același autor
Legătura dintre miere și ulcer
10 Martie 2014
Ce se întâmplă când medicul de familie lipsește. Cine îi ține locul?
22 Ianuarie 2014
Atenție: Vărsatul de vânt nu-i afectează doar pe copii!
10 Martie 2014
Iarna, anotimpul oaselor rupte și al problemelor musculare
07 Februarie 2014
"Colesterolul bun", un mit?
09 Martie 2014
În urma unor îndelungi studii, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că un consum exagerat de carne și brânză, în mod special la vârsta mijlocie, poate fi la fel de periculos ca și fumatul.
Potrivit Mediafax, studiul a fost efectuat pe câteva mii de femei și bărbați cu vârsta de peste 50 de ani, de cercetătorii americani de la University of Southern California. De asemenea, s-a constatat că persoanele care aveau o dietă bazată predominant pe produse de origine animală prezentau un risc de două ori mai mare de deces prematur decât cele care consumau proteine animale în cantități mai reduse, informează dailymail.co.uk. Aceste persoane aveau, de asemenea, o probabilitate de patru ori mai mare de a deceda din cauza cancerului, ceea ce poate fi comparat cu riscurile la care se expun fumătorii.
Proteine care hrănesc celulele canceroase
Oamenii de știință americani susțin că proteinele din carne, brânză, ouă și alte produse animale au capacitatea de a hrăni celulele canceroase, dar și de a accelera îmbătrânirea celulelor corpului. Așa stând lucrurile, pentru a nu se ajunge aici, ei recomandă ca persoanele cu vârsta de peste 50 de ani să reducă aportul de proteine de origine animală și să își asigure rezerva de proteine din pește, fasole și leguminoase.
Două cotlete de porc pe zi
Schimbând registrul, cercetătorii americani au și o veste bună, și anume faptul că această restricție alimentară nu durează la nesfârșit, deoarece proteinele de origine animală sunt benefice pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care au nevoie de mai multe astfel de nutrimente pentru a combate slăbiciunea organismului. Așadar, cercetătorii americani recomandă ca o persoană cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani, cu o greutate de aproximativ 55 de kilograme, să consume aproximativ 45 de grame de proteine pe zi, adică echivalentul a două cotlete de porc.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 03 Martie 2014
Miercuri, 19 Februarie 2014
Vineri, 14 Februarie 2014
Luni, 20 Ianuarie 2014
Vineri, 10 Ianuarie 2014
Luni, 09 Decembrie 2013
Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Marţi, 24 Decembrie 2013
Marţi, 03 Decembrie 2013