Carnea de pasăre insuficient preparată termic vă poate îmbolnăvi

225
Carnea de pasăre insuficient preparată termic vă poate îmbolnăvi - infectie-1625666491.jpg

Articole de la același autor

Uneori, se întâmplă ca oamenii să se infecteze cu Campylobacter. Infecția declanşată de microbul cu acelaşi nume, campylobacterioză, este una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor diareice. Potrivit dr. Ionica Ciortan, infecţia este mai des întâlnită vara.

Persoanele infectate prezintă, de obicei, diaree, frecvent cu sânge, febră şi dureri abdominale. În anumite cazuri, pot apărea greaţa sau vărsăturile.

Simptomele apar la două - cinci zile de la infectare şi pot persista timp de o săptămână. Totodată, este posibil ca anumite persoane infectate să nu prezinte niciun fel de simptom, dar în cazul persoanelor imunodepresive (cu sistem imunitar scăzut) pot să apară chiar infecţii sistemice (infecţii care afectează mai multe organe sau sisteme). Înainte de toate, trebuie să ştiţi că animalele de curte (păsări, vaci etc.) pot fi purtătoare, fără a manifesta simptomele infecţiei cu Campylobacter.

De exemplu, laptele de vacă poate fi contaminat, în cazul în care animalul este purtător de Campylobacter. Legumele şi fructele pot fi, şi ele, contaminate, în situaţia în care au intrat în contact cu solul unde se afla materii fecale de la animale. „Majoritatea infecţiilor apar în urma consumului de carne de pasăre insuficient preparată termic sau în cazul consumului de fructe şi legume nespălate. Pe de altă parte, contactul cu materiile fecale de câine sau de pisică poate, de asemenea, să producă infecţii. Reţineţi! Infecţia cu Campylobacter nu se poate transmite de la o persoană infectată la una sănătoasă”, a subliniat medicul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3943 secunde