Care sunt serviciile de asistență medicală comunitară

251
Care sunt serviciile de asistență medicală comunitară - caresuntserviciiledeasistenta-1396026952.jpg

Articole de la același autor

Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern care privește serviciile medicale de bază, pentru a reduce numărul de internări și pentru a întări rolul medicinei preventive, se vor oferi servicii de asistență comunitară.
Prin acest tip de asistență, comunitățile din România vor dispune de asistenți medicali care, în colaborare cu medicii de familie, vor furniza servicii medicale de bază, în special pentru grupurile vulnerabile.
Aceste tipuri de servicii sunt cele pentru mamă și copil, monitorizarea pacienților cu boli transmisibile, evaluarea riscului de boli netransmisibile, furnizare de servicii de îngrijiri la domiciliu.
Pe lista serviciilor sanitare oferite de asistența comunitară se găsesc cele generale și cele speciale, acordate în anumite condiții. Tipurile de astfel de servicii includ: asistența pentru femeile gravide, supravegherea stării de sănătate a minorilor, prevenirea și combaterea tuberculozei și a altor boli cu potențial epidemic, îngrijiri la domiciliu pentru pacienții în faze terminale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Fun : Servicii medicale complete
Pagina a fost generata in 0.633 secunde