Care sunt semnele ce vestesc o criză de epilepsie

289
Care sunt semnele ce vestesc o criză de epilepsie - ceartrebui-1553849553.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 130.000 de români suferă de epilepsie, a afirmat medicul neurolog Ioana Mândruță într-o conferință de Ziua Mondială a Epilepsiei. Epilepsia este o tulburare a activității creierului ce se manifestă prin crize scurte care durează până la cinci minute. 


"Pacienții au la dispoziție mai multe medicamente din generația I și generația a II-a de antiepileptice la nivel european. De asemenea, există câteva centre care pot prelua pacienții cu epilepsie cu investigații mai complexe. Există un program național care funcționează în Spitalul Universitar și Spitalul «Bagdasar Arseni», care oferă o alternativă pacienților care au epilepsii necontrolate de tratament pentru care ar putea exista soluții chirurgicale sau soluții de neuromodulare", a precizat dr. Ioana Mândruță. 


Unii pacienți care suferă de epilepsie au anumite semne care îi anunță că va urma o criză epileptică. Acestea sunt: oboseală, nervozitate, durere de cap, tegumente palide sau roșeață facială. 


Dr. Ioana Mândruță a spus că este nevoie de medici special antrenați în rezolvarea și diagnosticarea cazurilor grave de epilepsie.


Madlena CĂLUGĂRENU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8673 secunde