Care sunt cele mai frecvente boli de care suferă elevii constănțeni

207
Care sunt cele mai frecvente boli de care suferă elevii constănțeni - picture013-1485892627.jpg

Articole de la același autor

La reînceperea cursurilor, după vacanța de iarnă, medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare (în urban) și medicii de familie (în rural) au efectuat examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de antepreșcolari, preșcolari și elevi. Scopul triajului este de a depista și izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecții și bolnavii de boli contagioase. 


"Au fost centralizate triajele epidemiologice primite de la 256 unități de învățământ (creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale și licee), au fost examinați 61.721 subiecți și s-au înregistrat un număr de 457 de cazuri de îmbolnăviri", au declarat reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică. 


În urma triajului epidemiologic, efectuat în unitățile de învățământ din județul Constanța, în perioada 16-26 ianuarie, s-au constatat următoarele cazuri de îmbolnăviri: un caz de varicelă, 194 cazuri de angină, 83 cazuri de alte boli infecțioase, două cazuri scabie, 161 cazuri de pediculoză și 16 cazuri de micoze. 


"După efectuarea recontrolului, numai pentru cazurile de scabie și pediculoză depistate la prima examinare, au fost înregistrate 37 cazuri de pediculoză și un caz de scabie. Pentru acești copii, s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității", adaugă reprezentanții DSP.


Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, când au fost triați 35.199 subiecți și s-au înregistrat 438 cazuri de îmbolnăviri, se constată că s-a înregistrat o scădere de 0,5% a numărului total de îmbolnăviri, o scădere de 0,45% a numărului total de angine și o scădere de 0,13% a numărului total de pediculoze, raportat la numărul copiilor examinați. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5192 secunde