Care sunt cele mai comune afecțiuni ale verii

323
Care sunt cele mai comune afecțiuni ale verii - afectiunivara-1339344107.jpg
Sezonul temperaturilor ridicate înseamnă și sezonul afecțiunilor de vară. În primul rând trebuie să ne ferim de arsurile solare. Expunerea prelungită la razele soarelui în intervalele orare periculoase și neprotejarea pielii cu creme fotoprotectoare pot produce înroșiri ale pielii, usturimi și iritații locale. Specialiștii ne atenționează că persoanele care suferă mai multe arsuri solare prezintă un risc crescut să se îmbolnăvească de cancer de piele.
O altă afecțiune de sezon este toxiinfecția alimentară. În timpul verii, tot mai multe persoane se prezintă la medic cu simptome precum greață, vărsături, diaree și dureri abdominale. Motivul ar fi că alimentele se alterează mult mai repede din cauza temperaturilor ridicate.
Totodată, vara mai putem ajunge în cabinetul medicului și din cauza aerului condiționat. Trecerea bruscă de la 35 de grade Celsius în aer liber la 23 de grade Celsius în camera răcită de aerul condiționat poate afecta organismul. De exemplu, cei cu probleme reumatologice pot prezenta dureri severe la nivelul coloanei sau al articulațiilor mari. De asemenea, expunerea la aerul condiționat poate provoca și iritații oculare. Pe de altă parte, temperaturile ridicate mai pot cauza și dureri de cap deoarece contribuie la vasodilatarea arterelor cerebrale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Pot să-mi tund câinele?
Sâmbătă, 19 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Amigdalită sau scarlatină?
Pagina a fost generata in 0.1907 secunde