Care sunt cauzele tusei uscate

404
Care sunt cauzele tusei uscate - cauzeletuseiuscate-1364310696.jpg
Tusea nu este o afecțiune, ci un simptom al diferitelor boli respiratorii, ea reprezentând un act reflex produs de iritația mucoaselor căilor respiratorii, fie de spută în căile respiratorii. Infecțiile tractului respirator superior sunt cea mai frecventă cauză de tuse uscată acută. 

"Simptomele de tuse uscată sunt împărțite în două categorii: simptomele ușoare care se însoțesc de dureri în gât, congestie în piept sau simptome ceva mai violente, care produc un disconfort maxim bolnavului: dureri resimțite în tot corpul, durere în gât, febră și dureri de cap, probleme în respirație. Cauzele tusei uscate sunt dintre cele mai diverse: infecții ale tractului respirator superior, unele substanțe alergice, cum ar fi păr de animale, fum, polen în aer, praf și unele substanțe chimice, intrarea de substanțe alergice la nivelul tractului căilor respiratorii, faringită sau infecție gât însoțită de febră, boala de inimă, cancerul pulmonar, astm, infecții virale, gripă și infecție sinusală. 

Tratamentul în tusea uscată impune antibiotice, însă trebuie ținut cont și de celelalte afecțiuni pe care le are bolnavul", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2404 secunde