Care sunt beneficiile contracepției locale

165
Care sunt beneficiile contracepției locale - caresuntbeneficiile-1406568585.jpg

Articole de la același autor

Contracepția locală este singura metodă contraceptivă ce poate fi utilizată fără nicio restricție medicală. Pentru aceasta nu există limite legate de vârstă, de condițiile fiziologice sau de o patologie medicală, fiind recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Această metodă de contracepție locală se adresează femeilor de vârstă fertilă și în mod special atunci când există o contraindicație temporară sau definitivă pentru contracepția orală sau cu dispozitiv intrauterin (DIU), după naștere, în timpul alăptării sau pre-menopauzei, atunci când este nevoie de contracepție episodică și în cazul folosirii contracepției orale, atunci când s-a omis sau s-a întârziat administrarea unei doze. În această ultimă situație se recomandă asocierea celor două metode de contracepție în intervalul rămas până la apariția sângerării menstruale. De asemenea, contracepția locală, în asociere cu dispozitivul intrauterin, sunt utile, în special în timpul administrării regulate a anumitor medicamente, cum ar fi antiinflamatoare nesteroidiene. "Contraceptivele locale pot fi utilizate fără un consult medical, nu necesită monitorizare medicală ulterioară, nu dau reacții adverse severe, prezintă efecte antiseptice și antimicrobiene, nu modifică mucoasa vaginală și PH-ul vaginal și sunt compatibile cu prezervativele din latex", precizează dr. Adriana Constantin, medic primar medicină generală și planificare familială și contracepție.

Recent, au apărut pe piață mai multe produse de contracepție locală. Crema Pharmatex, de exemplu, este indicată atunci când ai trecut de 35 de ani, ești fumătoare sau alăptezi sau ai hipertensiune, hepatită ori diabet. Contracepția locală reduce considerabil riscul de sarcină, dar nu îl elimină total. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5357 secunde