Care este cauza îmbolnăvirilor de meningită. Ce spun specialiștii

860
Care este cauza îmbolnăvirilor de meningită.  Ce spun specialiștii - meningitadsp-1476458074.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța (DSPJ) a transmis Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), recomandările primite de la Ministerul Sănătății cu privire la cazurile de meningită acută virală ce s-au înregistrat în ultima vreme. Recomandările sunt îndreptate către prevenția contaminării în colectivitate, medicii specialiști afirmă că igiena precară, mai precis faptul că cei mici nu se spală pe mâini suficient de des, este principalul factor de propagare a acestei infecții virale.

"Nu sunt necesare măsuri de prevenție suplimentare. Sunt suficiente măsurile de igienă curente, cu condiția să fie corect aplicate. Recomandăm ca în unitățile de învățământ să se insiste pe: triajul clinic zilnic al elevilor, cu trimiterea imediată a celor cu simp-tomalogie la medicul de familie sau medicul de medicină școlară; aerisirea spațiilor, atât cele destinate cursurilor, cât și cele de tranzit și grupurile sanitare; curățenie și dezinfecție riguroasă în spațiile de învățământ și la grupurile sanitare; educația sanitară a elevilor, cu recomandarea de folosire a batistelor de unică utilizare, inclusiv în caz de strănut sau tuse, precum și spălarea mâinilor cu apă, cât mai des (înainte de masă, după folosirea grupurilor sanitare și ori de câte ori este nevoie); obiectele personale (sticla de apă, prosopul etc.) nu se utilizează în comun!", a declarat dr. Cristina Schipor, director DSPJ.

De asemenea, medicii specialiști indică respectarea anumitor reguli, cu strictețe, pentru a preveni contaminarea în familie. Așadar, membrii familiei trebuie să utilizeze veselă, tacâmuri, prosoape, batiste, periuță de dinți etc., personalizate. Totodată, este indicată spălarea pe mâini, cât mai des și, mai ales, după contactul cu persoana bolnavă și cu oricare dintre obiectele acesteia. Pacientul, de asemenea, trebuie să se spele cât mai des pe mâini. Medicii insistă asupra evitării contactului direct cu persoana bolnavă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0084 secunde