Cardurile de sănătate, o afacere bună?

129
Cardurile de sănătate, o afacere bună? - santate-1508590374.jpg

Articole de la același autor

România a făcut "unele lucruri bune" prin implementarea cardului național de sănătate, dar există nevoia de îmbunătățire a accesului la sistemul sanitar, a declarat comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, aflat în vizită la București.

"Reforma sistemului de sănătate - este importantă această reformă, să fie implementate recomandările făcute în Procesul Semestrului European.

"România a făcut unele lucruri bune prin implementarea cardurilor de sănătate, publicând o listă de medicamente compensate care se bazează pe tehnologii foarte noi, promovând conștientizarea și utilizarea medicamentelor generice, dar există nevoia de îmbunătățire a accesului la sistemul de sănătate, există o strategie 2014 - 2020 în România și vă încurajez să militați în continuare pentru implementarea sistemului care să devină mai eficient și mai sustenabil, pentru ca sistemul de sănătate să fie de calitate pentru toți", a afirmat comisarul european.

Potrivit acestuia, fondurile europene sunt un instrument cheie care pot să facă sistemul de sănătate să funcționeze mai bine. "Dezvoltarea unor spitale regionale, crearea acestora, se numără printre proiectele noastre europene. Trebuie să ne asiguram că există o finanțare a proiectului. Este esențial să conștientizăm oamenii de importanța vaccinării printr-o comunicare largă foarte deschisă. Astfel, oamenii trebuie să aibă mai multă încredere în vaccinuri. În ceea ce privește noua lege privind vaccinarea, aș vrea să subliniez importanța găsirii unei balanțe, a unei abordări echilibrate", a spus Vytenis Andriukaitis.

El a adăugat că sistemul de sănătate din România se confruntă cu "mari" probleme de finanțare.

"Aș vrea să subliniez încă o dată, că în România sistemul se confruntă cu mari probleme de finanțare. În România sistemul este subfinanțat, ceea ce înseamnă un risc pentru sustenabilitatea pe termen mediu și lung. Bugetul de stat susține o serie de activități. În ceea ce privește cheltuielile, acestea sunt la un nivel foarte scăzut în România, ceea ce împiedică activitățile de promovare a unui sistem de viață sănătos", a susținut demnitarul european. În opinia sa, un factor foarte important îl reprezintă prevenția, lupta împotriva fumatului și consumului de alcool.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8786 secunde