Cardul național de sănătate ar putea fi eliberat gratuit

447
Cardul național de sănătate ar putea fi eliberat gratuit - cardsanatate-1339430124.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că intenționează să susțină, de la bugetul de stat, cheltuielile necesare pentru producerea cardului național de asigurări sociale de sănătate, precum și scutirea cetățenilor de la plata acestuia.
Astfel, proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind reforma în domeniul sănătății se află în dezbatere publică pe pagina de internet a ministerului, www.ms.ro. Potrivit acestui proiect, pentru plata și distribuția cardului național de asigurări sociale de sănătate se va încheia un contract între Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate cu C.N. "Imprimeria Națională" SA.
"Vrem ca toată populația să primească și să utilizeze cardul de sănătate pentru că acesta, împreună cu rețeta electronică și dosarul electronic fac parte din proiectul de control și disciplină financiară a sistemului de asigurări de sănătate", a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătății. Acesta a mai spus că ar fi fost puțin probabil ca toți asigurații să fie de acord să plătească producerea cardului, motiv pentru care s-a găsit o soluție împreună cu reprezentanții Ministerului de Finanțe. "Soluția presupune să suportăm de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel încât să ne asigurăm că toți cetățenii vor primii acest card", a adăugat Vasile Cepoi.
Reprezentanții CNAS au anunțat că producerea cardului național de sănătate va începe din luna august. Imprimeria Națională va putea produce, în fiecare lună, câte un milion de exemplare, iar costul unui card se estimează la aproximativ 2 euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.522 secunde