Caravana Crucii Roșii ajunge, astăzi, în Ovidiu

334
Caravana Crucii Roșii ajunge, astăzi, în Ovidiu - tensiunecaravana-1346357228.jpg

Locuitorii orașului Ovidiu își pot măsura tensiunea gratuit, astăzi, de la ora 10.00, în cadrul carava-nei "Împreună promovăm sănătatea", coordonată de Crucea Roșie Constanța. Acțiunea face parte din proiectul "Heineken pentru Comunități", implementat de Crucea Roșie în perioada 1 iulie - 30 septembrie.

Așadar, reprezentanții filialei constănțene a Crucii Roșii spun că astăzi sunt așteptați la caravană toți cei aflați în Ovidiu care doresc să își măsoare gratuit tensiunea și să primească informații despre hipertensiunea arterială.


"Deși hipertensiunea arterială este una dintre cele mai răspândite boli și una din cauzele majore de decese din lumea civilizată, nu toată lumea este informată îndeajuns despre cauzele și riscurile acesteia. Trebuie să știm că semnele și simptomele hipertensiunii arteriale sunt extrem de subtile și s-ar putea ca această boală să nu fie depistată mulți ani. Acest lucru, din păcate, poate afecta în mod destul de grav inima, vasele de sânge, rinichii și alte părți ale corpului", a explicat Carmen Lungu, directorul Crucii Roșii Constanța.


Printre riscurile hipertensiunii arteriale netratate, se numără bolile coronariene, insuficiența renală sau accidentele vascular cerebrale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3115 secunde