Parlament:

Candidați pentru Consiliului Concurenței, audiați în comisiile de specialitate

119
Candidați pentru Consiliului Concurenței, audiați în comisiile de specialitate - consiliulconcurenteiacastigatire-1479726518.jpg

Articole de la același autor

Comisiile de specialitate din Parlament urmează să audieze, astăzi, candidații propuși să ocupe funcțiile vacante de vicepreședinte și consilieri de concurență în cadrul Plenului Consiliului Concurenței.


Conform Agerpres, comisiile pentru politică economică și cele pentru buget de la Camera Deputaților și Senat ar urma să îi audieze, începând cu ora 12,00, pe Elena Kleininger — propusă pentru ocuparea funcției vacante de vicepreședinte, Dragoș Constantin Vasile și Cosmin Belacurencu — propuși pentru funcțiile de consilier de concurență.


Consiliul Concurenței este un organ colegial, format din 7 membri: un președinte (a cărui funcție este asimilată celei de ministru), 2 vicepreședinți (a căror funcție este asimilată celei de secretar de stat) și 4 consilieri de concurență (a căror funcție este asimilată celei de subsecretar de stat).


Durata mandatului membrilor Plenului Consiliului Concurenței este de 5 ani, acesta putând fi reînnoit o singură dată. Membrii Consiliului Concurenței și inspectorii de concurență nu pot face parte din partide sau alte formațiuni politice.

Președinte al Consiliului Concurenței este Bogdan Chirițoiu, renumit în funcție în martie 2015. În Consiliul de conducere mai este ocupat un post de vicepreședinte — Otilian Neagoe, și două de consilieri de concurență — Dan Ionescu, respectiv Gyerko Laszlo.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0372 secunde