Situație fără precedent!

CÂND VA SCĂPA CONSTANȚA DE MAIDANEZI? Constănțenii atacați de câini trimiși la plimbare de doctori

4004
14

Articole de la același autor

Situație fără precedent la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Pacienții mușcați de câini nu mai primesc vaccinul antirabic și nici tratamentul dacă nu vin cu trimitere de la medicul de familie. Pentru a nu pune în pericol sănătatea constănțenilor, medicii

le-au asigurat asistență medicală celor care au ajuns în ultimele două luni la spital, însă instituția a rămas cu o pagubă în buget

de aproximativ 60.000 de lei.

Situație alarmantă la Constanța! Pacienții mușcați de câini nu mai sunt vaccinați antirabic și nu mai primesc tratamentul în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase decât pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie. Astfel, în loc să fie tratați ca urgențe, bolnavii trebuie să piardă timpul pe la ușile medicilor de familie ca să poată primi tratament.

"Deși medicii o consideră o urgență medicală, plaga produsă prin mușcătura de câine nu mai intră, de aproape două luni, în lista serviciilor decontate de stat. Situația este cu atât mai dramatică cu cât Spitalul de Boli Infecțioase Constanța nu mai poate asigura asistența medicală decât pacienților care aduc bilet de trimitere de la medicul de familie. Măsura vine din partea Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar Bu-curești și se aplică de două luni.

Noi suntem instituție sanitară, nu putem lăsa pacienții să plece acasă cu răni și cu un astfel de risc. La o plagă de acest gen nu trebuie făcut doar vaccinul antirabic, ci și antitetanicul și curățarea și pansarea plăgii.

Consider că este o mare prostie scoate-rea din decontare a acestui tip de serviciu medical", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

60.000 de lei plătiți de spital pe vaccin

Pentru a nu trimite acasă cei 300 de pacienți care au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța cu plăgi mușcate, conducerea instituției sanitare a decis să achite, din bugetul spitalului, aproape 60.000 de lei pentru a achita dozele de vaccin antirabic și tratamentul. "Am ajuns să luăm din fondurile spitalului pentru a achita aceste vaccinuri, însă acest lucru a creat o pagubă de aproximativ 60.000 de lei în bugetul spitalului.

Vorbim de 200 de lei per pacient, vaccin și tratament, având în vedere că numai vaccinul antirabic este 100 de lei. În acest fel, cele 300 de foi de observație pe care am înregistrat pacienții cu mușcături au fost invalidate de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că nu se mai bifează criteriu de urgență", a completat dr. Stela Halichidis.

Ce faci dacă te mușcă maidanezul în week-end

Pacienții mușcați de câine trebuie să ajungă în maxim o oră la spital, pentru a i se acorda asistență medicală. În aceste condiții, constănțenii care sunt mușcați, de exemplu, în week-end, atunci când cabinetele de medicina familiei nu au program, au o singură soluție: să meargă la spital și să suporte vaccinarea și tratamentul din buzunarul propriu.

Peste 1.000 de cazuri de la începutul acestui an

Potrivit conducerii spitalului, de la începutul acestui an au fost înregistrate 1.490 de cazuri de pacienți mușcați

de câini, majoritatea având nevoie atât de vaccinarea antirabică, cât și de tratament în cadrul spitalului. Pentru

că a cheltuit din fondurile totale, spitalul ar putea avea probleme în ceea ce privește achiziționarea de medicamente și materiale sanitare în 2015.

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
kiki
23 octombrie 2014
in mod normal,

decontarea tuturor acestor tratamente trebuie sa fie asigurata de primarie si ong-urile pro-maidaneze, care sustin returnarea cainilor pe spatiul public! Cei muscati isi merita soarta, caci nu au protestat si nu protesteaza. Si nu am vazut nici un proces pornit de victimele agresiunilor cainilor fara stapin impotriva celor vinovati de aceasta stare de lucruri. Dar aia muribunzi din cauza muscaturilor, ce sa faca? Alearga dupa medicul de familie si apoi la urgente?

Zizi
23 octombrie 2014
Pana cand?

Citind articolul, macar acum sa realizam ca aceste jivine tebuiesc eliminate in cel mai scurt timp. In regim de urgenta. Pentru ca ele sunt niste animale daunatoare. Asa cum eliminam prin toate mijloacele soarecii si sobolanii, tot asa trebuiesc eliminate si aceste potai, care provoaca stres, durere, cheltuieli inutile din bugetul sanatatii care e si asa, vai de el, fac mizerie, si din cand in cand mai si omoara. E adevarat, omoara mai rar. Deci avem sanse mari sa scapam. Adica sa nu ni se intample tocmai noua. Cu asta ne putem consola. Va mai aduceti aminte de Ionut Anghel din Bucuresti, copilul de 4 ani omorat anul trecut in Parcul Tei de o haita de ghioarle castrate? Ce repede uitam, nu-i asa?

kiki
23 octombrie 2014
dar numai Ionut a fost omorat?

In Constanta a fost omorata o fetita. In Craiova alt Baietel. In Bucuresti un batrin, ambsadaroul Japoniei, o femeie in putere, o boschetara beata etc... In Iasi o batrina (in gradinile din jurul orasului), in Dambovita o batrina pe ulita satului etc. Pe drumul spre Medgidia un barbat de aprox. 50 de ani a fost gasit mincat de caini. Si mutle alte cazuri pe care medicii le ascund... Plus mii de oameni saptaminal, muscati in toata tara... Nu va da de gandit tot acest tablou? Si pentru ce toate astea? Ca o mina de profitori sa adune averi uriase, fara impozite. Si cativa(cateva) zoofili/e sa poata sa-si afiseze gusturile legal. Nu e cam mult? (Olgura, pun pariu ca nu esti maritata sau barbatul tau te vinde cui nimereste... Ti-ai gasit implinirea in ceva moale si blanos, nu? Foarte bine, dar tine-l acasa! Sau tu vrei s-o faci pe strazi, cu mai multi odata?)

cetatean
23 octombrie 2014
statul iti baga sula in coaste

dupa 1 ianuarie sa vedeti haita de caini, din cauza legii care te obliga sa pui cip si sterilizat cainii si te costa destui bani, amenzile exagerate- chestia asta ar fi valabil pentru cainii periculosi multi le vor da drumul pe strada- un dobitoc patentat cel ce a initiat legea asta

Zizi
23 octombrie 2014
Corect

E corect ceea ce spui draga Kiki. Sunt foarte multe situatii de acest gen in Romania. M-am referit la Ionut Anghel doar prin prisma faptului ca a fost un caz putenic mediatizat, care a ingrozit o tara intreaga. Dar, in dulcele stil romanesc, orice minune tine trei zile. Nu s-a invatat nimic

Răspuns la: dar numai Ionut a fost omorat?
Adăugat de : kiki, 23 octombrie 2014
In Constanta a fost omorata o fetita. In Craiova alt Baietel. In Bucuresti un batrin, ambsadaroul Japoniei, o femeie in putere, o boschetara beata...
Zizi
23 octombrie 2014
Ce s-a facut candva

Pentru cei pasionati de istorie, mai exact cea a Bucurestilor, pun pe tapet un caz petrecut in 1916. In timpul ocupatiei germane, armata Kaiser-ului a impuscat toti maidanezii din Bucuresti. Fara exceptie. Deci candva s-a putut.

antimaidanezi
23 octombrie 2014
moarte javrlor

moarte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

soase
23 octombrie 2014
PENTRU OLGUTA

MESAJ CATRE OLGUTA ... SPER SA CRAPI MANCATA DE CAINI, TU SI TOTI CE-I CARE GANDESC CA TINE... SA CRAPATI IN MIZERIE SI SARACIE INCONJURATI DE CAINI SI DE MAZARE

SAB
23 octombrie 2014
pt olguta

Pe mine personal nu ma deranjaza cainii ci tiganii!!!! Sunt cei care nu au muncit in viata lor dar sunt plini de drepturi. Antirabicul trebuie suportat de casa de asigurari , nu de ong tampit-o ! Cand o sa platesti tu la ong atunci ai dreptul sa ceri ceva, daca cumva nu esti tiganca si atunci esti ai gratis. Sper sa ai parte de eutanasiere !!!

ion
23 octombrie 2014
cainii

Cainele fara stapan trebuie ori adoptat ori omorat fara nici o discutie.

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4243 secunde