Când va avea Constanța un spital pentru copii

179
Când va avea Constanța un spital pentru copii - candvaaveaconstantaspital-1392402054.jpg

Articole de la același autor

Considerat unul dintre cele mai delicate domenii de activitate medicală, medicina infantilă rămâne încă neacoperită, iar spitalele pentru copii pot fi numărate pe degete. 


La Constanța, deși necesitatea unei astfel de instituții a fost semnalată de medici ani de-a rândul, proiectul nu a ajuns încă să se concretizeze. Singura posibilitate de tratament a cazurilor grave rămâne în continuare Spitalul Județean, respectiv secția de pediatria a acestuia, iar copiii cu boli grave sau cei care necesită intervenții chirurgicale majore, care le-ar putea schimba viața, fac naveta la București. 


"Avem nevoie de un spital de copii, de un spital municipal, de un sistem de urgențe mult îmbunătățit. Cu siguranță că altfel ar sta lucrurile pentru pacienții copii și cu siguranță că nu ne-am mai zbate să ținem doi pacienți pe un pat, la vârste atât de mici și cu nevoi medicale majore. Din păcate, Constanța nu poate întoarce, prin serviciile medicale pe care le oferă, contribuția cetățenilor asigurați. Oamenii nu au pretenții nejustificate, iar noi nu îi contrazicem când spun că sunt lipsuri în sistem", explică dr. Cătălin Grasa, director de cercetare medicală al Spitalului Județean Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Drama constănțenilor bolnavi de cancer
Pagina a fost generata in 0.4144 secunde