Când se impune cezariana în locul nașterii naturale

245
Când se impune cezariana în locul nașterii naturale - candseimpunecezariana-1433863626.jpg

Articole de la același autor

Progresele anesteziei, antibioterapiei și a tehnicilor chirurgicale au condus operația cezariană la a fi considerată o operație simplă, sigură, rapidă, bine codificată, cu rezultat previzibil. În acest context, cu toate că de cele mai multe ori nu reprezintă o necesitate, nașterea prin operație ceza-riană a devenit cea mai frecventă inter-venție chirurgicală practicată asupra femeii. 


"Indicațiile pentru cezariană în timpul sarcinii sunt: placentă praevia completă sau parțială, dezlipire de placentă mo-derată sau severă, cicatrice anterioară clasică pe uter sau două cicatrice, hipertensiune arterială de sarcină sau sindrom HELLP, candilom acumulat masiv în canalul de naștere, patologie extra-vaginală decompensată, suferință fetală, herpex simplex activ. 


Indicațiile pentru operația cezariană în timpul travaliului sunt: placentă praevia completă sau parțială, dezlipire de placentă moderată sau severă, distocii în naștere, adică naștere grea, bazin clinic strâmtat, malprezentări fetale, suferință fetală. 


Pe lângă acestea, se impune și existența unei serii de condiții necesare ce țin de pregătirea profesională corespunzătoare a echipei medicale, prezența echipa-mentului necesar și a siguranței sanitare, acordul pacientei", a precizat dr. Mohamed Zaher, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Isis. 


Desigur, operația cezariană poate părea că aduce cu sine o serie de avantaje atât pentru mamă, cât și pentru echipa medicală, însă aceasta trebuie considerată ca fiind o tehnică salvatoare de viață și nu dătătoare de viață. Efectuarea unei operații cezariene fără o recomandare medicală nu are nicio justificare etică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4073 secunde