Când se apelează la intervențiile chirurgicale minim invazive

152
Când se apelează la intervențiile chirurgicale minim invazive - chirurgiespinala-1533198687.jpg

Articole de la același autor

Tot mai mulți constănțeni au optat, în ultima vreme, pentru intervențiile chirurgicale minim invazive, care sunt considerate a fi soluția ideală pentru rezolvarea multor afecțiuni. Astfel, acest tip de operații sunt indicate, la acest moment, chiar și în cazul chirurgiei spinale. Dr. Constantin Sorin Crăciunaș, medic primar neurochirurgie a declarat că operațiile minim invazive au o mulțime de avantaje. 


"Beneficiile sunt foarte multe: durata mai mică a intervenției, incizii mai mici, implicit cicatrici de dimensiuni reduse, distrugerea mult mai mică a masei musculare din jurul coloanei, pierderea de sânge în timpul operației mult mai mică. Totodată, există un risc mai mic de complicații post-operatorii și de respitalizare, iar durerea post-operatorie este redusă. Pacientul se mobilizează mai rapid după operație, durata de spitalizare este și ea mai mică și, desigur, recuperarea post operatorie se produce mult mai rapid", a explicat medicul.


În general, a precizat specialistul, minim invaziv se poate aborda aproximativ toată patologia coloanei vertebrale. Totuși, există situații în care leziunile sunt foarte întinse, cum ar fi tumorile, spre exemplu, în cazul cărora maniera clasică de abordare este de preferat, oferind o expunere corespunzătoare a leziunii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0928 secunde