"Când le dați zahăr copiilor, e ca și cum le-ați da alcool. Tot în ficat lovește"

349

Articole de la același autor

Zahărul din produsele ambalate, cum ar fi băuturile îndulcite și snacks-uri, consumat în mod constant, pe parcursul multor ani, poate provoca creșterea în greutate în exces - mai ales prin supraproducția de insulină, care curăță sângele de zahăr (stocarea de calorii sub formă de grăsimi), iar acest lucru face ca un copil să își dorescă tot mai mult zahăr, potrivit Kathy Isoldi, un dietetician profesor înregistrat, nutriționist și asociat de nutriție la Universitatea Long Island. 


Nu e de mirare că poate părea imposibilă reducerea aportului de zahăr, sub formă de prăjituri, sucuri, dar și produse alimentare, cum ar fi iaurt îndulcit și cereale din comerț. 


Efectele negative asupra sănătății, ale consumului mare de zahăr, pot să apară cu mult înainte de maturitate și nu sunt limitate doar la creșterea în greutate, obezitate. 


Unii cercetători aseamănă efectele nocive ale consumului excesiv de zahăr cu efectele consumului de alcool. "Zahărul este metabolizat în ficat, la fel ca alcoolul", a declarat Dr. Robert Lustig, un profesor de pediatrie de la Universitatea din California, San Francisco. 


Acesta este motivul pentru care copiii fac diabet zaharat de tip 2 și boli de ficat gras. Există o prevalență crescută a sindromului metabolic la adolescenți; creșterea tensiunii arteriale și excesul de grăsime în jurul taliei, care poate duce diabet și boli cardiovasculare.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1078 secunde