Cancerul osos apare în special în oasele lungi

324
Cancerul osos apare în special în oasele lungi - oasesursacatholichealth-1626112555.jpg

Articole de la același autor

Cancerul osos poate debuta la nivelul oricărui os din organism, dar cel mai frecvent afectează oasele lungi care intră în alcătuirea brațelor și picioarelor, precizează doctorulzilei.ro. Specialiștii spun că există mai multe tipuri de cancer osos, iar unele dintre acestea apar în principal la copii, în timp ce altele afectează mai mult adulții.

Termenul de cancer osos nu include, însă, tipurile de cancer care debutează în alte țesuturi ale organismului și se răspândesc la os. De asemenea, cancerul osos nu se referă și la tipurile de cancer de sânge, cum ar fi mielomul multiplu și leucemie, care încep în măduva osoasă, substanța gelatinoasă din interiorul osului unde se produc celulele de sânge.

De precizat că există mai multe tipuri diferite de cancer osos. Cele mai frecvente tumori osoase primare includ osteosarcomul, sarcomul Ewing, condrosarcomul, histocitomul fibros malign, fibrosarcomul și chordoma.

Osteosarcomul este cel mai întâlnit tip de cancer osos. Osteosarcomul apare cel mai frecvent la persoanele de sex masculin cu vârsta cuprinsă între zece și 25 de ani. Cu toate acestea, poate afecta și persoanele adulte. Osteosarcomul debutează, adesea, la nivelul oaselor lungi ale brațelor și picioarelor, în zonele de creștere rapidă din jurul genunchilor și umerilor. Acest tip de cancer este de cele mai multe ori agresiv, cu risc crescut de răspândire la plămâni. Ca incidență, condrosarcomul este al doilea tip de cancer osos și însumează 25% din toate tumorile osoase maligne. Aceste tumori se dezvoltă din celulele cartilaginoase și pot fi agresive sau relativ lente, în creștere. Spre deosebire de multe tumori osoase, condrosarcomul este cel mai frecvent manifestat de persoanele adulte.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6565 secunde