Cancerul de col uterin face ravagii în România

569
Organizația Mondială a Sănătății susține că țara noastră se află pe primul loc în Europa la rata mortalității privind cancerul cervical. Zilnic, șase românce mor din cauza acestei boli. Cele mai afectate sunt cele cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani.
"Cancerul de col uterin înseamnă și că în fiecare an avem zeci de mii de femei care suferă intervenții chirurgicale și terapii, uneori cu impact asupra întregii lor vieți și cine știe câte alte femei trec prin stresul de a aștepta cu înfrigurare un rezultat la analize ce va confirma sau nu diagnosticul de cancer de col uterin. Unele familii nu pot avea copii sau au probleme în cuplu din cauza procedurilor terapeutice, iar sistemul de sănătate cheltuiește bani care ar putea fi îndreptați în alte direcții dacă aceste cazuri de cancer ar putea fi prevenite", a declarat dr. Ruxandra Dumitrescu, medic ginecolog la Spitalul Cantacuzino.
Statisticile anuale înregistrează peste 40.000 de românce diagnosticate cu această neoplazie. Îngrijorător este însă faptul că, în urma unui studiu realizat în 2009, a reieșit că peste 53% dintre femeile din România nu știau cum poate fi prevenit acest tip de cancer. Și anume, că o testarea periodică Babeș-Papanicolau ar reduce riscul de cancer de col uterin cu 94%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 Ianuarie 2011
Stire din Sănătate : De ce vă înțepenește gâtul
Vineri, 28 Ianuarie 2011
Stire din Sănătate : Un nodul la sân nu înseamnă cancer!
Pagina a fost generata in 1.5709 secunde