Campania "Trezește-te Europa - nu adormi la volan"

75
Campania

Articole de la același autor

Societatea Română de Pneumologie și Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" au lansat campania "Trezește-te Europa - nu adormi la volan". 

Aceasta își propune să tragă un semnal de alarmă în rândul conducătorilor auto predispuși la Sindromul de Apnee în Somn (SASO), cu atât mai mult cu cât datele statistice existente la nivel european indică faptul că frecvența accidentelor rutiere este mai mare de 7 până la 12 ori la conducătorii care prezintă această afecțiune. 

Apneea obstructivă în somn este cea mai comună formă de apnee manifestată în timpul somnului; există și alte tipuri de apnee în somn, mai rare, dar care pot cauza simptome similare. 

Această campanie își propune sensibilizarea conducătorilor auto, în ceea ce privește gravitatea problemei reprezentate de somnolența la volan (de orice cauză, dar și a celei favorizate de patologiile din timpul somnului, în special sindromul de apnee în somn de tip obstructiv). 

În acest sens, a fost dezvoltat un chestionar pe tema "Somnolența și accidentele rutiere", care are ca principal obiectiv identificarea mai multor date despre această afecțiune. 

Chestionarul este disponibil și în limba română și ar trebui completat de orice conducător auto din România. Popularizarea acestui chestionar poate ajuta la identificarea celor care au aceste probleme și la tratarea lor corespunzătoare, având drept consecință creșterea siguranței traficului rutier în țara noastră, trafic în care suntem implicați cu toții, șoferi și pietoni, tineri sau bătrâni, sănătoși sau bolnavi, zi de zi, spun specialiștii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3409 secunde