Campania "Protejează-ți feminitatea!", demarată la Constanța din februarie

185
Campania

Articole de la același autor

Infecțiile vaginale netratate pot produce infertilitate și cresc vulnerabilitatea organismului la complicații de natură ginecologică, spun medicii. De aceea, începând din luna februarie, constănțencele pot beneficia de consultații ginecologice gratuite pentru depistarea acestor probleme medicale, în cadrul campaniei naționale "Protejează-ți feminitatea!". Demersul vine din partea Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie și se va desfășura în 23 de clinici medicale din toată țara. 
Campania este una de informare medicală privind sănătatea femeii, dar și de screening privind infecțiile vaginale, deoarece se estimează că numărul consultațiilor gineco-logice a scăzut foarte mult în ultimii ani. "78% dintre femei pot avea o floră vaginală dezechilibrată, deși nu prezintă simptomele clasice, iar cazurile de infecții vaginale rămân ne-diagnosticate și există foarte multe femei care preferă să se trateze singure, în loc să mear-gă la medic. 
De altfel, auto-medicația este o problemă de sănătate publică în România. Importanța unui consult medical și riscurile auto-medicației nu sunt conștientizate de mare parte dintre paciente și, de cele mai multe ori, sănătatea devine o priori-tate doar atunci când este amenințată. Consultația ginecologică de rutină, însoțită de cele mai multe ori de o ecografie transvaginală, este recomandată periodic, cel puțin de două ori pe an la persoanele tinere, active sexual și o dată pe an pentru femeile aflate la menopauză", spune dr. Radu Vlădă-reanu, președintele Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Semnale de îngrijorare pentru gravide
Pagina a fost generata in 0.676 secunde