Căldura facilitează apariția pietrelor la rinichi

186
Căldura facilitează apariția pietrelor la rinichi - calduraro-1624026835.jpg

Articole de la același autor

Știați că temperaturile ridicate pot facilita apariția pietrelor la rinichi?

Aproximativ 10% dintre oameni dezvoltă litiază renală în timpul vieții. Pietrele la rinichi sunt mai frecvente în rândul bărbaților, însă ele sunt diagnosticate frecvent și la pacienții de sex feminin sau copii. Semnele și simptomele pietrelor la rinichi pot fi inexistente în multe cazuri, litiaza renală ajungând să fie diagnosticată accidental sau într-o formă avansată.

Din păcate, în ultimii ani, numărul celor care fac pietre la rinichi este în continuă creștere, iar medicii urologi cred că situația se va înrăutăți și mai mult pe viitor. Pietrele la rinichi sunt, practic, niște depozite de calciu, care, la un moment dat provoacă dureri cumplite și se declanșează mai ales în perioadele mai călduroase ale anului.

Analizând datele a 60.000 de pacienți din Statele Unite, medicii urologi au observat că multe cazuri de crize renale au loc la aproximativ trei zile după o zi caniculară, precizează doctorulzilei.ro. Astfel, datorită schimbării climei, este posibil ca pietrele la rinichi să devină o problemă medicală comună, devenind o nouă problemă medicală extinsă, stimulată de încălzirea globală. Deshidratarea provocată de căldură este cea care duce la formarea pietrelor. Astfel, într-un organism deshidratat, concentrația de calciu și minerale din urină este mai mare și astfel apar calculii. (M.Ș.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5557 secunde