Calculatoarele și tabletele ne distrug ochii. Iată cum ne putem proteja

529
Calculatoarele și tabletele ne distrug ochii.  Iată cum ne putem proteja - calculatoarelesitabletele-1389632275.jpg

Articole de la același autor

Aproape 70 % din persoanele adulte suferă de tensiune oculară și vedere încețoșată în urma folosirii în exces a calculatoarelor, tabletelor și telefoanelor inteligente.

Potrivit specialiștilor, persoanele care folosesc timp de două ore, fără pauză, un dis-pozitiv electronic ce solicită ochii se confruntă cu dureri de spate, vedere încețoșată și dureri de cap, iar cercetări apro-fundate au arătat că expunerea la lumina emisă de monitoare poate provoca degenerescență maculară și cataractă. "Ochii nu sunt înzestrați să vizualizeze ecranele digitale pentru pe-rioade îndelungate de timp. Aceste experiențe poate că sunt frecvente, dar nu sunt normale", a declarat Justin Bazan, optician și consultant medical.

Potrivit acestuia, focalizarea privirii pe un obiect situat la o distanță intermediară - cum ar fi un calculator sau un telefon inteligent - în cele din urmă obosește sistemul de focalizare a ochilor și produce tensiune oculară.

Există însă și metode de a reduce efectele tensiunii oculare provocate de dispozitivele digitale. Printre aceste metode se numără poziționarea monitorului la nivelul brațelor, menți-nerea dispozitivelor portabile sub nivelul ochilor pentru atenuarea strălucirii puternice. De asemenea, se recomandă pauzele regulate, pentru odihnirea privirii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : "Ajută un bătrân să vadă mai bine!"
Pagina a fost generata in 0.5444 secunde