Câinii pot... număra!

274
Câinii pot... număra! - 9ce2e101957dc53e3e89cc8e1599aa60.jpg
Câinii sunt la fel de inteligenți ca și copiii în vârstă de doi ani, informează livescience.com. Cu ajutorul unor teste utilizate în cazul copiilor pentru evaluarea ca-pacității de achiziție a limbajului, a pre-limbajului și a celei de a efectua calcule simple, cer-cetătorii de la Universitatea Bri-tish Columbia din Vancouver au descoperit că un câine este mult mai inteligent decât se credea până recent.

Cele mai inteligente rase
Totodată, cercetătorii au realizat o listă a celor mai inteligente rase de câini, folosind informații din cadrul cursurilor de dresaj. Astfel, cele mai inteligente rase de câini sunt, potrivit acestor cercetători, Border Collie și Golden Retriever, în timp ce Mastiff și Basset Hound sunt cele mai puțin inteligente.
"Câinii sunt, în medie, la fel de inteligenți ca un copil de doi ani. Asta înseamnă că pot înțelege circa 165 de cuvinte, semne și semnale. (...) Evident, nu vom reuși să stăm și să purtăm o conversație cu un câine, dar, la fel ca și copiii de doi ani, aceștia înțeleg cuvinte și gesturi", declară profesorul Stanley Coren, cel care a condus studiul.

La concurență
cu primatele și papagalii
De asemenea, în opinia lui Coren, câinii se numără printre cele mai inteligente animale și pot rivaliza - datorită abilităților lor de a înțelege limbajul - cu primatele și papagalii.
Totodată, potrivit cercetătorilor, câinii pot număra. "Câinii pot spune că unu plus unu este egal cu doi și nu cu unu sau cu trei", mai spune profesorul. Din perspectiva aces-tuia, dezvoltarea inteligenței canine este o urmare firească a secolelor de conviețuire și dresaj alături de oameni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8923 secunde