Cabinetele medicale, obligatorii în școlile publice și private

151
Cabinetele medicale, obligatorii în școlile publice și private - cabinetelemedicale-1421343752.jpg

Articole de la același autor

 Unitățile de învățământ public și privat ar putea avea cabinete medicale, astfel încât să poată fi acordată asistență medicală de urgență, potrivit unui nou proiect de lege. Inițiativa vine ca o măsură de prevenție a consumului de droguri, dar și a bolilor cu transmitere sexuală în rândul adolescenților. 


"Propunerea legislativă urmărește introducerea obligatorie a cursurilor de prim-ajutor în sistemul educațional, deoarece, uneori, mici gesturi sunt decisive în momentele critice, gesturi, care pot face diferența între viață și moarte. Deși au existat chiar încercări de desființare a rețelei medicale școlare, în prezent, cabinetele medicale școlare au fost transferate autorităților locale fără a beneficia de o lege specială", au explicat inițiatorii proiectului de lege. 


Medicina școlară se va practica în cabinete medicale, autorizate sanitar, situate în unitățile de învățământ sau în centrele amenajate în acest scop și arondate unităților de învățământ, iar echipele medico-școlare vor fi formate dintr-un medic - absolvent de medicină generală, un medic dentist, un asistent medical și un asistent stomatolog. 


Cabinetul de medicină școlară va funcționa pe toată perioada activității școlare în unitatea de învățământ publică sau privată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2503 secunde