Bolnavii HIV oferă consiliere prin telefon

636
Lansată de 18 ani în România de Asociația Română Anti SIDA, linia telefonică SIDA HelpLine este promovată, anul acesta, printr-o nouă campanie, denumită "Decizii".

Acțiunea cuprinde două coordonate, un spot neconvențional și consiliere între egali. "Scopul proiectului este informarea și sensibilizarea persoanelor care trăiesc cu HIV, dar și a persoanelor care au nevoie de informații pentru a nu se mai teme de această boală", spun reprezentanții ARAS.

Astfel, începând din 4 ianuarie, în fiecare după-amiază de luni, puteți apela numărul de telefon gratuit 0.800.800.033 unde vă vor răspunde la întrebări consilieri între egali, adică persoane care trăiesc cu HIV. Aceștia sunt cei mai în măsură să vorbească din propriile lor experiențe și să vă ofere informații despre virus, tratament, suport social, drepturi și responsabilități.

Serviciul gratuit de informare cu privire la infecția cu HIV este printre primele linii telefonice de educare și consiliere din România.

Peste 2.000 de apeluri sunt înregistrate în fiecare lună la SIDA HelpLine, iar majoritatea întrebărilor se referă la căile de transmitere, testarea HIV sau metode de prevenire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Boala care a speriat omenirea
Luni, 19 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : SIDA se ia prin sărut?
Pagina a fost generata in 0.6807 secunde