Bolnavii de epilepsie, înscriși în baza de date a Serviciului de Urgență 112

179
Bolnavii de epilepsie, înscriși în baza de date a Serviciului de Urgență 112 - epilepsie-1364310590.jpg
Ziua Mondială a Epilepsiei, marcată pe 26 martie în 50 de țări din întreaga lume, aduce în atenția populației informații asupra implicațiilor pe care această boală le are atât pentru pacienți, cât și pentru cei din jurul lor: familie, prieteni, angajați, angajatori. 

Asociația Pacienților cu Epilepsie din România marchează Ziua Mondială a Epilepsiei printr-o serie de acțiuni realizate în toată țara care vorbesc despre solidaritate, despre înțelegere și despre importanța tratamentelor pentru ținerea sub control a acestei afecțiuni. 

De asemenea, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a avut, recent, o întâlnire cu reprezentanții Asociației pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, pentru a identifica o serie de măsuri în sprijinul bolnavilor de epilepsie. 

Prima dintre aceste măsuri va fi înscrierea în baza de date a Serviciului de Urgență 112 a persoanelor care suferă de această boală, astfel încât, la solicitarea intervenției ambulanței, să fie trimisă o mașină echipată cu aparatură de terapie intensivă. 

Epilepsia este o tulburare neurologică adesea incurabilă, care afectează aproape 70 de milioane de oameni din întreaga lume și care poate să apară la orice vârstă, fiind diagnosticată însă cel mai frecvent fie la vârste foarte mici, fie după vârsta de 65 de ani. În mai mult de 50% din cazuri, cauzele acestei afecțiuni nu sunt identificate. De obicei, cauzele cunoscute ale apariției bolii sunt legate de prezența unei leziuni cerebrale. 

Cea mai comună formă de epilepsie, cea idiopatică, afectează 6 din 10 pacienți și nu are cauze identificate. Epilepsia se manifestă prin crize bruște și imprevizibile, de câteva secunde sau minute. Unele crize pot trece aproape neobservate, în timp ce altele sunt dramatice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Ce trebuie să știi despre epilepsie
Sâmbătă, 04 Februarie 2012
Stire din Social : Medicament împotriva epilepsiei
Pagina a fost generata in 0.9506 secunde