Bolnavii de cancer sunt în siguranță. Le vin medicamentele

150
Bolnavii de cancer sunt în siguranță. Le vin medicamentele - chimioterapie1-1522914751.jpg

Articole de la același autor

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a declarat că în curând vor intra în țară 3.000 de fiole de Cisplatin - un medicament citostatic, iar până atunci poate fi folosit medicamentul Sinplatin, care are aceeași substanță de bază. Precizările vin după ce fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu semnala pe Facebook faptul că Cisplatin, medicament esențial folosit în tratamentul cancerului, nu este disponibil în România. 


"Nu este criză. S-a pus problema de lipsa Cisplatinului, care este un medicament citostatic de pe piață. Pot să spun că în curând vor intra în țară 3.000 de fiole pentru că Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) l-a exceptat de la etichetare. Până atunci, există pe piață alt produs cu aceeași substanță activă - Sinplatin, care poate fi solicitat, folosit de către spital, de către medici", a afirmat Oana Grigore.


Aceasta a spus că Sinplatin este în programul național de cancer cu decontare 100%. "Este tot în programul național de cancer cu decontare 100%", a arătat Oana Grigore.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5224 secunde