Bolnavii de cancer, lăsați să moară: Un citostatic de bază folosit în chimioterapie este de negăsit

329
Bolnavii de cancer, lăsați să moară: Un citostatic de bază folosit în chimioterapie este de negăsit - chimioterapie1-1522737319.jpg

Articole recomandate

În țara în care zilnic mor zeci de oameni din cauza cancerului, este din nou criză de medicamente oncologice. Mii de bolnavi nu își pot urma schemele de tratament, pentru că CISPLATIN, un citostatic de bază folosit în chimioterapie, este de negăsit de mai bine de o lună. 


Bolnavii de cancer sunt lăsați să moară de politicienii din coaliția de guvernare! După ce au promis că România va avea cel mai mic preț la medicamente la nivel european, multe dintre acestea au dispărut de pe piață. Acum, mii de bolnavi de cancer nu își pot urma tratamentele pentru că un citostatic de bază este de negăsit de peste o lună.

"Nu este un medicament scump. A dispărut de pe piața românească din cauza politicii dezastruoase a prețului medicamentului la nivel de minister al Sănătății. Noi am atras atenția și am notificat dispariția acestui medicament și nu numai. Dar în continuare primim doar promisiuni. Promisiunile nu țin loc de medicament în schemele de tratament. O mutare populistă făcută în campanie de coaliția la guvernare a promis că vom avea cel mai mic preț european la medicamente. Dar nu au făcut o analiză de impact să vadă că nimeni nu vinde medicamente sub prețul de producție", a spus Cezar Irimia, președintele Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, la RFI.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4207 secunde