Bolile neurologice dau tot mai des târcoale tinerilor

571
Bolile neurologice dau tot mai des târcoale tinerilor - bolileneurologice-1554982509.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, numărul tinerilor care suferă de boli neurologice a crescut alarmant. Specialiștii susțin că acest lucru se întâmplă deoarece aceștia duc o viață stresantă, mănâncă pe fugă, nu fac mișcare și, mai ales, nu citesc (lipsa activității cognitive).

Conform statisticilor, în ultimele două decenii numărul cazurilor de scleroză multiplă este în continuă creștere și la populația tânără. Așa că, în timp ce scleroza multiplă este considerată cea mai invalidantă boală neurologică a adultului tânăr, pentru celelalte afecțiuni, prezența la vârste mai tinere este un semnal de alarmă pentru specialiști.


De asemenea, accidentul vascular cerebral este o afecțiune întâlnită tot mai des la tinerii cu vârsta sub 30 de ani. În plus, pe lângă lipsa acută de mișcare și lipsa activității cognitive, în cazul unora dintre acest boli, există și o importantă componentă genetică. Factorii de mediu, precum expunerea la diverse substanțe chimice, dar și traumatismele cerebrale, pot favoriza apariția acestor suferințe.


Spre exemplu, medicii susțin că stresul poate duce la creșterea tensiunii arteriale, care este un factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral. Apoi, sedentarismul, alimentația dezechilibrată, bogată în carbohidrați și grăsimi saturate sunt dăunătoare și în cazul bolilor neurodegenerative. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9036 secunde