Bolile de inimă se acutizează în perioadele de caniculă

641
Bolile de inimă se acutizează în perioadele de caniculă - 3af175ecd7b2990531a545bd9a44e431.jpg

Articole de la același autor

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial, iar frecvența lor crește după 50 de ani și în perioadele cu căldură excesivă din timpul verii.

Potrivit asist. univ. dr. Adrian Mereuță, medic primar cardiolog la Centrul Medical Romar la Institutul de Cardiologie "Prof. C.C. Iliescu", acestea se manifestă prin oboseală, lipsă de aer, palpitații, dureri în piept, dar uneori nu au nici un fel de simptom până când boala se complică.
De aceea, se recomandă efectuarea unui consult medical și a analizelor când apar simptome sau anual, dacă ați depășit vârsta de 50 de ani. În continuare vă prezentăm cele mai frecvente afecțiuni ale inimii, pentru că, depistate, acestea vor putea fi tratate la timp.

Hipertensiunea arterială
Este cea mai frecventă dintre bolile cardiovasculare și, în majoritatea cazurilor, este bine tolerată, dar, pe de altă parte, este responsabilă de numeroase decese. Cea mai mare problemă în privința acestei afecțiuni o reprezintă neglijarea tratamentului de către bolnavi. Pentru că, de cele mai multe ori, nu se simt rău, persoanele care suferă de hipertensiune arterială nu-și măsoară tensiunea și, desigur, nu consideră necesar să urmeze un tratament. Medicii avertizează însă, că orice valoare mai mare de 140/90 înregistrată de tensiometru impune o vizită la cardiolog, pentru că banala hipertensiune poate îmbolnăvi inima, creierul sau rinichiul. Specialiștii vă sfătuiesc ca, înainte de a recurge la medicamente să adoptați un mod sănătos de viață. Urmăriți permanent păstrarea unei greutăți corporale optime, faceți mișcare zilnic, practicând un sport sau plimbându-vă, optați pentru o dietă echilibrată, cu conținut scăzut de grăsimi și de sare și reduceți consumul de alcool, cafea și tutun.

Angina pectorală
Se manifestă printr-o durere specifică la nivelul toracelui, care apare cel mai adesea, ca urmare a unui efort și dispare la repaus. În cazurile mai grave, angina poate apărea și în perioadele de repaus și este un avertisment serios al unei boli cardiace severe, cu risc mare de infarct și de deces. Având în vedere acest pericol, cardiologii ne sfătuiesc ca, dacă prezentați simptomele respective, să ne programăm de urgență la un specialist. Acesta poate confirma prezența bolii, poate stabili severitatea acesteia și decide tratamentul cea mai adecvat.

Insuficiența cardiacă
Reprezintă incapacitatea muș-chiului inimii de a pompa cantitatea de sânge necesară nevoilor corpului. În stadiile incipiente ale bolii, cel afectat poate resimți o stare de oboseală sau de slăbiciune ori poate respira greu și sacadat. Mai mult, boala se poate manifesta printr-o creștere în greutate cauzată de acumularea fluidelor în organism, prin umflarea picioarelor la sfârșitul zilei sau după o perioadă prelungită de stat în picioare, tuse uscată ori prin dureri de picioare. Poate fi cauzată de diverse boli cardiace și se ameliorează cu tratament specific.

Aritmiile cardiace
Se manifestă printr-un ritm anormal al inimii ce este perceput prin palpitații sau este descoperit doar prin investigații. Aceste bătăi anormale au o semnificație diferită în funcție de tipul de aritmie prezent: în cele mai multe cazuri, nu sunt periculoase, pe când în altele, trebuie imediat tratate. Consultul medical și electrocardiograma pot clarifica majoritatea aritmiilor, însă, în unele cazuri, este nevoie de investigații mai aprofundate.

Boala arterială periferică
Este provocată de scăderea fluxului sangvin prin artere, către mușchi și organe, ca urmare a îngustării ori blocării vaselor din cauza excesului de colesterol depus în timp.
Boala se manifestă printr-o senzație de tensiune sau de durere la nivelul picioarelor, cauzată de efort (mers), care dispare la repaus, scăderea forței musculare, senzație de răceală și de amorțeală la nivelul picioarelor.
Semnele vizibile pot apărea tardiv și constau în apariția unor răni greu vindecabile, pierderea părului de pe picioare și degete, înroșirea picioarelor când sunt atârnate, pete la nivelul membrelor.
Consultul cardiologic este necesar pentru stabilirea diagnosticului și indicația de tratament. Consultul de specialitate este recomandat încă din stadiile inițiale pentru a preveni agravarea bolii și a depista alte afecțiuni ce se asociază în mod obișnuit cu aceasta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3177 secunde