Boala supărării, tiroidita autoimună, nu are leac

272332
58
Boala supărării, tiroidita autoimună, nu are leac - 81682cd68a7bfdff6ac0e22edf5f1191.jpg
Oboseală, slăbiciune, depresie, sunt principalele simptome caracteristice bolilor tiroidei. Fără o inflamație vizibilă a glandei, ele pot fi confundate ușor cu semne specifice multor afecțiuni, de aceea este nevoie, de multe ori, de analize și teste clare. Tratamentul tiroiditelor este pe viață.

Tiroida este una dintre cele mai importante glande ale corpului. Când tiroida nu funcționează corect, poate determina nervozitate și oboseală, slăbiciune musculară, pierdere sau creștere ponderală, probleme de memorie și modificarea fluxului menstrual. O tulburare a tiroidei poate determina avort spontan și infertilitate.
Se estimează că una din opt femei vor dezvolta probleme ale tiroidei de-a lungul vieții. Deseori femeile își ignoră simptomele sau consideră că sunt simptome ale altor afecțiuni. Spre exemplu, femeile au un risc crescut de a dezvolta afecțiuni tiroi-diene imediat după naștere. Simptome precum oboseala și depresia sunt frecvente în timpul acestei perioade, dar acestea sunt și simptome ale afecțiunilor tiroidiene. Astfel, mai mult de jumătate dintre afecțiunile tiroidiene rămân nediagnosticate.
Cea mai des întâlnită formă de tiroidită este cea de tip autoimun, Hashimoto. De origine autoimună, ea este caracterizată printr-o gușă foarte tare, prezența anticorpilor antitiroidieni și evoluția posibilă spre o hipotiroidie (micșorarea secreției de hormoni tiroidieni traducându-se printr-o încetinire a ritmului cardiac, o încetineală psihică, o îngroșare a pielii feței și a pielii gâtului, o paloare).

Predispoziție genetică și factori de mediu
Predispoziția genetică, dar și factorii de mediu sunt necesari pentru activarea procesului auto-imun. "Cauzele acestei boli sunt încă necunoscute; se pare că există o predispoziție genetică în afectarea tipurilor HLA DR3 și DR5. Totodată, un rol decisiv în apariția acestei afecțiuni este deținut de factori precum: infecțiile, excesul de iod sau anumite substanțe toxice", precizează dr. Mihaela Anton.
Boala nu are semne și simptome specifice, acestea depinzând de stadiul ei evolutiv. Inițial apare o stare de oboseală, apatie - semne de "îmbătrânire" ale organismului. Apoi se instalează simptome spe-cifice precum față rotundă, umflată, voce îngroșată, tegumente palide, uscate, păr și unghii care de degradează ușor, dispnee, bradicardie, "găuri de memorie", somnolență, depresie, dischinezie biliară, constipație, dureri osoase, scăderea libidoului, amenoree, infertilitate, anemie, tulburări de coagulare, slăbiciune musculară, creștere inexplicabilă în greutate, mărirea de volum a tiroidei cu semne de compresiune (deglutiție dificilă).

Evoluție lentă, progresivă
Afecțiunea se dezvoltă treptat, în decursul a câtorva săptămâni, luni sau chiar ani. Evoluția este, de obicei, lentă, progresivă, sfârșindu-se cu hipotiroidism. "În lipsa tratamentului aceste simptome se agravează. De asemenea, trebuie știut faptul că atât fumatul, cât și stresul pot crește riscul de hipotiroidism în tiroidita Hashimoto și riscul de oftalmo-patie în boala Grave", explică medicul specialist. De altfel denumirea populată a afecțiunii este "boala supărării", pacientelor recomandându-li-se liniște, calm, odihnă și cât mai puțin stres, lucruri aproape imposibil de obținut în vremurile pe care le trăim.
Fiind o boală cronică, nu a fost găsit încă un medicament care să o vindece. Tratamentele prescrise de medicii endocrinologi vizează în principal ameliorarea simpto-melor și împiedicarea apariției complicațiilor.

Comentează știrea

58 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
TAPIRDEA IONEL
1 februarie 2012
Ttiroida autoimuna la copii

tiroida autoimuna la copii 9 ani [fetita]se poate trata si ce urmari are ?

iancu monica
5 februarie 2012
tiroida autoimuna la copii,alopecie areata.

copil de 8 ani cu sindromul dawn,diagnosticat cu tiroida autoimuna, alopecie areata, hipotiroidism dobandit.tratament avem cu eutyrox de 50,dar problemele nu sau rezolvat.va rog ajutati-ne,in aceste probleme cu alte tratamente daca mai exista.!!!!!!!!.

Cornelia
27 februarie 2012
tiroidita autoimuna

Buna ziua, Exista tratament homeopat pentru tiroidita. Eu sunt pacienta unui medic homeopat si rezultatele sunt foarte bune. Inca nu am ajuns al vindecare pentru ca valorile ATPO erau f mari cand am inceput tratamentul, dar totul merge spre bine. Sanatate

Răspuns la: Ttiroida autoimuna la copii
Adăugat de : TAPIRDEA IONEL, 1 februarie 2012
tiroida autoimuna la copii 9 ani [fetita]se poate trata si ce urmari are ?
ghebrea mirela
17 martie 2012
tiroida autoimuna

am si eu acest dezechilibru ormonal i-au de un an eutirox,si ma simt bine pentru ca nu mai am dureri de cap,incerc sa evit carnea de porc cat mai mult,in loc de paine orez ,si multe fructe si compot fara zahar.un remediu pentru amenoree este tinctura de branca ursului,o folosesc o data pe an,cate 30 de picaturi pe zi timp de doua luni.nu e o boala grava dar conteaza foarte mult linistea si rugaciunile ajuta,curaj si DUMNEZEU sa va calauzeasca pasii.

ioana
27 septembrie 2012
glanda autoimuna

buna ziua ma numesc vasile ioana am 46 de ani si ma lupt cu boala glandei tiroide de 10 ani .in primi 7 ani am avut noduli crescuti pe glanda, si am urmat tratament cu l-thyroxin , acum trei ani am facut analizle la parhon si nu mai aveam noduli , ma gasit cu glanda autoimuna si mi-a recomandat acelasi tratament cu l-thyroxin .mentionez ca ma simt mai mult rau de cit bine ,racesc tot timpu ma dor oasele si mam pomenit si cu o artroza la genunchi ,insomnie mai tot timpu tensiune si pulsu ridicat .iau tratament si degeaba tot rau ma simt ,uneori am senzatia ca o sa mor dar imi dau seama repede si iau un calciu sau beau apa rece cu o lingurita de zahar si imi trece, va rog daca aveti un remediu ,sau sami dati un sfat .

Iulia
10 martie 2013
tiroidita autoimuna

Buna ziua, ati putea lasa un numar de telefon al medicului homeopat? Multumesc!

Răspuns la: tiroidita autoimuna
Adăugat de : Cornelia, 27 februarie 2012
Buna ziua, Exista tratament homeopat pentru tiroidita. Eu sunt pacienta unui medic homeopat si rezultatele sunt foarte bune. Inca nu am ajuns al...
Livia - Maria
16 martie 2013
Tiroidita autoimuna

Va rog spuneti-mi si mie tratamentul homeopat , deoarece si eu sufar de tiroidita autoimuna ,fac tratament cu Euthyrox , dar nu am rezultate .As dori sa incerc un tratament homeopat , m-am saturat de medicamente cu efecte adverse multiple.

Răspuns la: tiroidita autoimuna
Adăugat de : Iulia, 10 martie 2013
Buna ziua, ati putea lasa un numar de telefon al medicului homeopat? Multumesc!
deni
2 aprilie 2013
tiroidita

incercati la dr. minu mihai de la cluj. vine si in iasi

stefan p.
5 mai 2013
hyper tiroida

buna ziua, am 37 ani, locuiesc in canada (constanta), am citit articolul in chestiune, se vorbeste mai multe despre femei. mie mi s-a declansat tiroida cam de o luna, aveam pulsul 114-120. iau 2 medicamente unul pentru tensiune (si puls) si celalalt pt tiroida. am inca o durere acuta in gat, nu am gusa. ma simt mai bine, sper sa nu am de urmat tratament pe viata. credinta si speranta.

Mihaela
21 mai 2013
tiroidita autoimuna

Tratamentul homeopatic, Doctor Cadar Sorin

Răspuns la: glanda autoimuna
Adăugat de : ioana, 27 septembrie 2012
buna ziua ma numesc vasile ioana am 46 de ani si ma lupt cu boala glandei tiroide de 10 ani .in primi 7 ani am avut noduli crescuti pe glanda, si am...
58 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3339 secunde