Boala "petelor negre" face victime printre constănțeni

484
Boala

Articole de la același autor

Pe timpul verii, zeci de pacienți, constănțeni sau turiști, ajung la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța din cauza mușcăturilor de căpușe. De cele mai multe ori, aceștia rămân internați din cauza diagnosticelor pe care le primesc: boala lyme sau febra butonoasă.

"De la începutul primăverii și până în prezent, zeci de pacienți s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, aceștia fiind diagnosticați cu febră butonoasă. Boala se manifestă prin dureri musculare, dureri articulare, erupție cutanată care apare pe tot corpul, dureri de cap. Boala se mai numește și «pata neagră», denumire care arată locul de inoculare a bacteriilor ce produc infecția.

Perioada de incubație este de șapte zile, iar pacienții au nevoie de internare și monitorizare.

Complicațiile care pot apărea sunt de natură hepatică și renală, însă pacienții care nu ajung la timp la spital pot face și encefalită", a explicat, pentru "Cuget Liber", dr. Raluca Slujitoru, medic specialist infecționist în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Medicul susține că vara este perioada cu cea mai mare incidență a bolii și că insectele purtătoare de Rickettsiae conorii, adică patogenul care provoacă boala, sunt în toate spațiile deschise.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Când devin pisicile  un mare pericol
Pagina a fost generata in 3.0513 secunde