Boala hemoroidală este cauzată de o alimentaţie săracă în fibre

190
Boala hemoroidală este cauzată de o alimentaţie săracă în fibre - boalahemoroidala2-1632668769.jpg

Articole de la același autor

Hemoroizii sunt structuri normale care se găsesc în canalul anal. De regulă, ei devin o problemă atunci când se dezvoltă în mod exagerat. Trebuie precizat că boala hemoroidală apare la persoanele tinere în condiții particulare: dacă suferă de sedentarism, au kilograme în plus sau la femeile gravide. Bineînțeles, aceștia apar și la vârstnici, dar, în cazul lor, aceștia trebuie deosebiți de cancerul rectal, care poate fi asimptomatic.

Dr. Doru Gavrilă afirmă că, în momentul în care aveți hemoroizi veți simți o excrescență la nivelul sfincterului anal. Senzația de usturime, durerea locală, accentuată înainte de defecație și calmată după aceasta, sunt simptome ale hemoroizilor. Perioadele de constipație alternează cu cele de diaree, iar senzația de tensiune se simte puternic în regiunea anală.

Cauzele care produc bolile hemoroidale ţin în special de alimentaţie, sedentarism, dar şi de moştenirea genetică. „Boala hemoroidală este o consecinţă a vieţii moderne, cauzată de o alimentaţie săracă în fibre, bogată în proteine şi lipide. În plus, oamenii sunt sedentari şi puţin preocupaţi pentru a avea un scaun pe zi”, a precizat medicul. El spune că, în funcţie de gravitate, anumite tipuri de hemoroizi pot fi trataţi printr-o gamă foarte variată de proceduri, de la o schimbare a dietei, combinată cu proceduri de detoxifiere, la pastile şi geluri speciale pentru această problemă sau proceduri invazive precum operaţia. Pentru a preveni acestă problemă, trebuie mare atenţie ca dieta să fie de aşa natură încât să nu favorizeze apariţia constipaţiei. În acest sens, trebuie urmată o dietă bogată în fibre (fructe, legume, cereale).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2793 secunde