Boala contagioasă care provoacă dureri îngrozitoare

1234
2
Boala contagioasă  care provoacă dureri îngrozitoare - boalacontagioasa-1412006121.jpg

Articole de la același autor

Determinată de același virus care produce varicela, zona zoster este o afecțiune care apare pe fondul stresului, oboselii, vârstei înaintate, a bolilor asociate, radioterapiei sau a cancerului. Este o boală extrem de dureroasă, motiv pentru care pacienții

au nevoie de repaus total.

Virusul zoster se transmite pe cale aerogenă, determinată de virusul varicelei, viroza eruptivă a copilăriei, deosebit de contagioasă. Pe lângă erupția cutanată, apar și simptome precum febră, dureri de cap, inflamarea ganglionilor limfatici.

"Faza de durere cronică apare la 10-15% din pacienți. Este cea mai comună complicație. Durerea persistă cel puțin 30 zile, iar în unele cazuri poate să dureze chiar și câteva luni. Zona zoster se diagnostichează în momentul apariției erupției cutanate caracteristice.

Tratamentul antiviral trebuie instituit de către medic în primele 24-72 ore de la debutul erupției cutanate. În acest fel sunt preîntâmpinate complicațiile. Pentru terapia durerii se utilizează medicamente antiinflamatorii", explică dr. Gherghina Rizea, medic de familie.

Durerea este persistentă

Complicațiile Zonei Zoster se manifestă prin infectarea veziculelor, ori prin durerea cronică post-erupție, cea mai frecventă complicație.

Astfel că pacienții continuă să simtă o durere exacerbată în zona unde au fost veziculele, pielea rămâne sensibilizată și această senzație îi deranjează, însă nu poate fi ameliorată complet prin tratament. De aceea, indicat este ca pacientul să se prezinte la medic cât mai devreme, căci cu cât tratamentul antiviral este administrat mai devreme, cu atât această complicație este scurtată sau chiar evitată.

"Odată ce apare și erupția cutanată, diagnosticul este mult mai clar, având în vedere că această boală nu depășește linia mediană a corpului sau apare unilateral pe membre sau la nivelul feței, deci nu mai poate fi confundată cu o alta. Foarte important de reținut este că boala este extrem de contagioasă pentru aceia care nu au făcut varicelă în copilărie", mai spune medicul.

Sfaturi pentru pacienți

Pentru că frigul, umezeala și curentul favorizează inflamarea zonelor afectate de boală, medicul sfătuiește pacienții să rămână acasă, la căldură și odihnă. Mai mult, acesta le recomandă să mențină uscată zona cu leziuni pentru a permite cicatrizarea.

"Umezeala, pe de o parte întârzie cicatrizarea și pe de altă parte permite apariția algiei, adică a durerii post zona zoster. Pe lângă antiinflamatoare, bolnavului i se vor administra și doze de vitamina B și B6, care ajută la procesul de vindecare.

Este foarte important și ca pacientul adult cu zona zoster să nu intre în contact cu copiii, mai ales dacă ei nu au făcut varicelă, deoarece le va transmite virusul care provoacă boala", a completat medicul. 

Comentează știrea

iulia
30 septembrie 2014
Locuri de munca in toata tara!

Oferim din start contract legal si seriozitate maxima! Oferim si dovada platii! Primele castiguri au fost deja acordate! Tot mai multi oameni multumiti lucreaza cu noi! NU e MLM si NU e joc piramidal! Aveti sansa de a castiga 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Va trimitem detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Legal...din start
4 octombrie 2014
Du-te dreak la muncă !

Iulia, să-nțelegem că asta trebuie să facă operatorii ăia on-line ? Să posteze ca niște nesimțiți pe toate paginile sau să promoveze diverse bălării, precum oferte cu locuri de muncă, etc. ? Urât tare...prefer să muncesc 8 ore pe zi pentru ,,câștiguri sigure", decât să fiu înjurat ca tine pentru spamuri tâmpite.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : De ce este necesară vaccinarea copiilor
Pagina a fost generata in 0.5633 secunde