Mai multe ştiri online:

Bilanț ALARMANT. 38 de decese cauzate de virusul West Nile, peste 200 de cazuri de meningite

Ştire online publicată Joi, 11 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Un număr de 268 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile și 38 de decese au fost înregistrate la pacienți cu co-morbidități de la debutul sezonului 2018 până în prezent, conform datelor furnizate Ministerului Sănătății de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.


Potrivit unui comunicat al MS, în București s-au înregistrat zece decese, cinci în județul Bihor, patru în județul Iași și Olt. Un număr de două decese au fost consemnate în fiecare din județele Constanța, Dolj și Suceava și câte un deces în județele Alba, Brăila, Botoșani, Covasna, Călărași, Dâmbovița, Galați, Prahova și Teleorman.


În ultima săptămână au fost confirmate 12 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile, potrivit MS.


Conform sursei citate, având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban, cât și în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.


Specialiștii în sănătate publică ai Ministerului Sănătății recomandă populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile, pentru care nu există vaccin sau tratament antiviral specific. Printre acestea se numără mijloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8111 secunde