Bicarbonatul de sodiu face minuni și în bucătărie, dar și pentru sănătate

309
Bicarbonatul de sodiu face minuni și în bucătărie, dar și pentru sănătate - bicarbonatuldesodiu3-1631284682.jpg

Articole de la același autor

Toate gospodinele folosesc în bucătărie bicarbonatul de sodiu, la delicioasele prăjituri pe care le pregătesc pentru familie. Ce nu știu mulți este că, în afară de gătit, bicarbonatul de sodiu are o mulțime de alte utilizări suplimentare de uz casnic și beneficii pentru sănătate.

La ce este bun bicarbonatul? În primul rând, poate fi folosit pentru a vă menține bucătăria curată sau doar pentru a coace. În plus, acesta poate fi folosit și pentru alte lucruri în afară de gătit și curățenie. Așa că, dacă nu ați făcut-o până acum, veți face stocuri după ce veți citi aceste beneficii de frumusețe ale bicarbonatului de sodiu.

Amestecați patru linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingură de miere și două lingurițe de apă. Aplicați, apoi, pasta pe ten întinzând-o pe toată fața, evitând zona ochilor, după care lăsați să acționeze timp de 15 minute. În cazul în care simțiți un mic disconfort, cum ar fi niște furnicături, nu vă speriați, căci astfel funcționează crema. După ce timpul a trecut, ștergeți surplusul cu un prosop umed și clătiți cu apă. Tratamentul se poate repeta de 2-4 ori pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite. În același timp, puteți face o pastă de praf de copt simplă, cu puțină apă adăugată și aplicați-o pe zona afectată. Bicarbonatul de sodiu va lucra la ea și după câteva aplicări va deveni un remediu eficient împotriva coșurilor și acneei.

Totodată, bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru coșuri și puncte negre și este un exfoliant ușor care ajută la îndepărtarea pielii moarte și curăță porii.

Potrivit Dariei Enache, specialist în înfrumusețare, bicarbonatul de sodiu are și proprietăți antibacteriene, care previn erupțiile acneice. Astfel, cele mai multe paste de dinți de albire ar trebui să conțină bicarbonat de sodiu ca ingredient, deoarece această pulbere combinată cu peroxid de hidrogen poate duce la albirea dinților. Ce mai puteți face cu bicarbonatul?

Spălați-vă pe dinți, așa cum o faceți în fiecare dimineață, dar presărați puțin bicarbonat de sodiu peste pastă înainte și repetați procedura o dată la câteva zile. Mai puteți, de asemenea, să vă preparați singuri o pastă de dinți pentru albire, din ulei de cocos, turmeric și bicarbonat de sodiu, amestecate omogen, într-un borcănel.

Bineînțeles, orice alte remedii respiratorii pot funcționa temporar, dar bicarbonatul de sodiu poate ajunge la rădăcina problemei și vă poate scăpa de respirația urât mirositoare. Cum? Combinați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o cană de apă, până când se dizolvă și se face gargară cu această soluție, o dată pe zi. Amestecați bicarbonat de sodiu și apă la un raport de 3:1 pentru a face o pastă pe care o veți aplica mai târziu pe unghii. Faceți acest lucru prin masarea zonei unghiilor, astfel încât unghiile și cuticulele să fie mai sănătoase și mai curate. Mult succes!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Noiembrie 2018
Stire din Social : REȚETA ZILEI / Tort Ferrero Rocher
Duminică, 11 Noiembrie 2018
Stire din Social : Rețeta săptămânii: cocoș cu vin
Miercuri, 28 Iunie 2017
Stire din Diverse : Cheesecake cu vișine
Pagina a fost generata in 0.4553 secunde