Bețișoarele de urechi, un rău mai mare decât ne imaginăm. Mii de copii au ajuns la Urgență

1263
Bețișoarele de urechi, un rău mai mare decât ne imaginăm. Mii de copii au ajuns la Urgență - betisoaredeurechireer70961-1494493342.jpg

Articole de la același autor

Peste 260.000 de copii și adolescenți cu vârste sub 18 ani au ajuns, în perioada 1990 - 2010, la departamentele de urgență ale spitalelor din Statele Unite din cauza rănilor cauzate de bețișoarele de urechi, conform unui studiu realizat recent, citat de Reuters. 


Zilnic, în medie, 36 de copii sunt aduși de părinți la camerele de gardă ale unităților medicale din SUA din cauza folosirii necorespunzătoare a acestor obiecte de igienă, majoritatea pacienților având sub 8 ani, notează cercetătorii, notează agerpres.ro.


Oamenii de știință au efectuat o analiză a datelor provenind de la Sistemul Electronic Național de Supraveghere a Accidentărilor din Statele Unite (National Electronic Injury Surveillance System — NEISS), care cuprinde informații reprezentantive la nivel național de la departamentele de urgență din cadrul spitalelor pentru a estima numărul de răniri cauzate în cazul copiilor de utilizarea bețișoarelor pentru urechi.


''(Cercetarea — n.r.) subliniază concepția greșită potrivit căreia adulții și copiii trebuie să-și curețe canalul auricular acasă'', a susținut autorul principal al studiului, dr. Kris Jatana, medic pediatru specializat în tratarea bolilor de urechi, nas și faringe la Spitalul de Pediatrie din Columbus, Ohio. "Deși aplicatoarele cu vârful din bumbac par inofensive la prima vedere, folosirea lor pentru curățarea urechilor implică numeroase riscuri potențiale", a subliniat acesta, potrivit sursei citate. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4985 secunde