Beneficii pentru asistența medicală, peste hotare. Cheltuielile vor fi rambursate

91
Beneficii pentru asistența medicală, peste hotare. Cheltuielile vor fi rambursate - beneficiipestehotare-1479664049.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat astăzi Hotărârea de modificare și completare a HG 304/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind asistența medicală transfrontalieră, prin care simplifică procedura de rambursare a contravalorii asistenței medicale derulate într-un stat membru UE.

Astfel, asigurații care doresc rambursarea cheltuielilor pentru asistență medicală nu mai sunt obligați să depună confirmarea scrisă din partea furnizorului de servicii medicale din statul membru al Uniunii Europene.

Prin această confirmare, furnizorul își exprima disponibilitatea de a acorda asistență medicală transfrontalieră în perioada indicată de persoana solicitantă.

Cheltuielile de asistență medicală la care face referire actul normativ sunt cele de tipul: PET-CT în regim ambulatoriu, implant sau înlocuire de defibrilator cardiac, endoprotezare articulară tumorală; implant segmentar de coloană, bypass coronarian cu/fără investigații cardiace invazive, nașterea.

Totodată, prin actul normativ aprobat de Guvern, se elimină obligativitatea depunerii documentului eliberat de punctul național de contact pentru asistență medicală transfrontalieră din statul membru al Uniunii Europene în care urmează să se acorde asistență medicală transfrontalieră.

Rambursarea cheltuielilor pentru asistență medicală dar și medicamente va fi scutită de obligația depunerii biletului de internare, eliberat de către un cadru medical din România, precum și de obligația prescripției medicale.

În plus, începând cu adoptarea acestui act normativ, traducerea în limba română a documentelor justificative de către un traducător autorizat va fi în responsabilitatea casei de asigurări de sănătate și nu a persoanei asigurate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2676 secunde