Bebelușul are colici. Ce metode de alinare recomandă medicii

205
Bebelușul are colici. Ce metode de alinare recomandă medicii - bebelusularecolici-1427736683.jpg

Articole de la același autor

Însoțite de manifestări precum stare de agitație, febră, vărsături, diaree și iritații ale pielii, colicile sau crampele abdominale sunt una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă mămicile sugarilor cu vârste între trei săptămâni și trei luni. 


"Colicile se manifestă printr-o stare de agitație însoțită de plânsete puternice. Mama va duce copilul la medic dacă va observa unul dintre simptomele: plânge pentru o perioadă de timp îndelungată, prezintă simptome ca vărsături, diaree sau febră și nu ia în greutate. Dacă totuși aceste simptome nu sunt prezente, copilul poate fi liniștit cu ceaiuri preparate din plante. Se recomandă eliminarea produselor pe bază de lapte, ouă, grâu sau cofeină din alimentația mămicii, precum și a condimentelor sau a usturoiului. Mămicile care acuză colici în cazul copiilor pot încerca să reducă aportul sau să elimine câteva zile alimentele considerate a produce gaze, pentru a observa dacă schimbarea în dieta lor îmbunătățește starea de bine a micuțului. 


Dacă bebelușul are reflux, mămica îi poate administra medicamente concepute special pentru a scădea producția de acid gastric. Totodată, sunt recomandate ceaiurile de mușețel, cu un puternic efect antiseptic, bactericid și care conține un principiu activ numit azulen, cu proprietăți antispastice. 


Menta poate calma durerile și stimulează funcțiile gastrice. Cantitatea optimă este exact ca cea de lapte oferită zilnic sugarilor, la orele stabilite de fiecare mămică", a explicat dr. Gherghina Rizea, medic pediatru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4892 secunde