Bebelușii născuți prin cezariană au mai puține probleme emoționale

297
Bebelușii născuți prin cezariană au mai puține probleme emoționale - 2c04706d96f8cf581cbd1b09a3a8ce30.jpg
Studiul, în care au fost implicați 4.190 de copii din sud-estul Chinei, a analizat legătura dintre modul de naștere și comportamentul micuților.
O analiză recentă confirmă descoperirile anterioare care au stabilit că tehnicile de asistare la naștere pot declanșa creșterea nivelului hormonilor de stres care afectează dezvoltarea ulterioară a copilului.
De asemenea, studiul a relevat faptul că bebelușii născuți prin cezariană, la cererea mamei, au mai puține probleme emoționale și comportamentale.
Părinții copiilor din studiu au fost puși să completeze un chestionar legat de comportamentul acestora, de la patru și șase ani, potrivit BJOG, o revistă internațională de obstretică și ginecologie.
Rezultatele au arătat că micuții asistați la naștere, unde a fost folosit forcepsul sau aspiratorul, din cauză că travaliul a fost mai lung, erau cu 40 la sută mai dispuși la afecțiuni emoționale și devieri de comportament, posibil din cauza nivelului mare de hormoni de stres (cortizol).
Imediat după naștere, cel mai mic nivel de cortizol din sângele din cordonul ombilical a fost găsit la bebelușii născuți prin cezariană, urmat de cei cu naștere spontană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Sforăitul nocturn distruge creierul
Pagina a fost generata in 1.8522 secunde