Panică printre mămici!

Bebeluș de 11 luni în moarte cerebrală! A mâncat fructe infestate cu o bacterie mortală

7075
1
Bebeluș de 11 luni în moarte cerebrală! A mâncat fructe infestate cu o bacterie mortală - fond-1436804318.jpg

Articole de la același autor

În ultimele zile, pe rețelele de socializare au apărut mai multe mesaje care au "pus pe jar" mămicile din Constanța. Acestea vorbesc despre cazul unei fetițe de numai 11 luni aflată în moarte cerebrală după ce a mâncat fructe infestate cu o bacterie mortală.

De câteva zile bune, pe site-urile de socializare s-a creat o adevărată isterie după ce o mămică a povestit situația dramatică prin care trece. Fetița ei, un bebeluș de numai 11 luni, se află în moarte cerebrală la un spital din Capitală după ce ar fi consumat mai multe fructe cumpărate dintr-un supermarket.

"Din nefericire, îngerașul meu de numai 11 luni se află în moarte cerebrală și asta din cauza fructelor cumpărate din comerț (mere, avocado, banane, caise, nectarine), ajungând la enterocolită acută, urmată de SINDROM UREMIC SEVER care atacă pe rând toate organele. Azi, 10 iulie 2015, aici în București la spitalul Budimex vine al 4-lea caz din Râmnicu Vâlcea", spune Cristina Stanciu, mama acestei copile.

Medicii atrag atenția asupra lipsei de igienă a alimentelor consumate și spun că cei care nu respectă această recomandare sunt în mare pericol.

"Deși știm cu toții că toate alimentele trebuie spălate bine înainte de consum, nu sunt puțini cei care ajung pe patul de spital tocmai pentru că ignoră această recomandare. Sindromul hemolitic uremic este cauzat mai ales de infecția cu Eschericia coli 157, o bacterie foarte periculoasă, o tulpină care produce toxine ce pot duce la insuficiență renală acută, la stop cardio-respirator, chiar la comă. Este posibil ca moartea cerebrală în acest caz să fi survenit pe fondul unui stop cardio-respirator.

De obicei, boala se manifestă la debut prin vărsături și complicațiile apar rapid", a explicat, pentru "Cuget Liber", dr. Cristina Mihai, medic primar pediatru, șefa secției de pediatrie din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Sursa contaminării, fructele nespălate

Potrivit medicilor constănțeni, nici județul nostru nu a fost străin de astfel de cazuri nefericite, unele dintre ele sfârșindu-se tragic.

"Acest sindrom poate apărea după consumul de apă contaminată, din cauza fructelor și legumelor nespălate, a produselor preparate necorespunzător. În ceea ce privește fructul de avocado care oricum este importat din țări cu risc pandemic și în condiții nu tocmai corespunzătoare, trebuie consumat numai după ce părinții se asigură că este decojit și spălat foarte bine inclusiv miezul, deoarece bacteria se multiplică rapid", a mai spus medicul.

"Pacienții au rămas cu epilepsie"

De-a lungul timpului, medicii constănțeni au înregistrat o serie de astfel de cazuri și singura modalitate de a-i scăpa pe micuții pacienți de la moarte a fost dializa.

"Și la noi au fost înregistrate astfel de cazuri pe care le-am trimis de urgență la București pentru dializă. Unele s-au vindecat, altele au rămas cu sechele grave: epilepsie, hemipareză, insuficiență renală.

De aceea, tragem un semnal de alarmă pentru ca oamenii să nu neglijeze igiena. Este un gest banal care uneori poate face diferența dintre viață și moarte!", a mai spus dr. Cristina Mihai. 

Comentează știrea

grigore
14 iulie 2015
Important!

Colaborare exceptionala la domiciliu! Opriti-va acum aici si incepeti sa castigati bani! Castiguri sigure si rapide! Oferta aceasta este exact ceea ce va trebuie! Aveti nevoie de bani luna aceasta?Vreti sa castigati bani repede si printr-o activitate interesanta? Atunci cereti urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8793 secunde