Bătrânii și copiii, cei mai afectați de caniculă

1414
Bătrânii și copiii, cei mai afectați de caniculă - 6d63e1eebba07ade3b0fe1982583e746.jpg
Vara, temperaturile pot depăși 35 de grade Celsius ziua și 20 de grade Celsius noaptea. Medicii recomandă persoanelor vârstnice, bolnavilor cronici și copiilor să nu părăsească locuințele și să evite expunerea la soare la prânz.

Canicula poate duce la creșterea pulsului, apariția insolației și a crampelor musculare. "Dacă trebuie neapărat să părăsiți locuința, îmbrăcați haine ușoare, din materiale naturale, de culoare deschisă și nu uitați să vă acoperiți capul cu o pălărie. Nu uitați, de asemenea, să luați cu dumneavoastră o sticlă de apă. Dacă nu consumăm lichide în cantități suficiente, creierul, mușchii și inima nu mai sunt bine irigate, iar acest lucru duce la reducerea capacității de gândire sau chiar la pierderea cunoștinței", a explicat dr. Cristina Chivu, medic primar medicină generală, în cadrul Medicover.

Vârstnicii trebuie să evite să iasă din casă între orele 11,00-17,00
La apariția simptomelor de amețeală, greață urmată de vomă, confuzie, scăderea pulsului și transpirație abundentă, trebuie sa vă prezentați de urgență la medic. Potrivit specialistului, "prin transpirație se pierd mari cantități de săruri minerale ca sodiu, potasiu, magneziu, de aceea pacienții car-diaci, dar și cei care au afecțiuni renale trebuie să nu facă niciun efort fizic și, în plus, trebuie să evite să iasă afară între orele 11,00 și 17,00. Vârstnicii, copii și bolnavii cronici prezintă cel mai crescut risc de deshidratare și agravarea afecțiunilor de bază".
Vara este indicat să consumați alimente ușoare, în special salate, și, cel mai important, să beți cel puțin doi litri de apă pe zi și să evitați excesul de alcool sau cafea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Iunie 2009
Stire din Sănătate : Dinții sunt mai sensibili vara
Pagina a fost generata in 1.975 secunde