Barna: Referendumul pe justiție este de fapt un referendum pentru rămânerea în Europa

148
Barna: Referendumul pe justiție este de fapt un referendum pentru rămânerea în Europa - 363788-1552825485.jpg

Articole recomandate

Președintele USR, Dan Barna, consideră că referendumul pe justiție, care în opinia sa ar trebui să aibă loc în ziua alegerilor europarlamentare, este unul pentru rămânerea în Europa, fiind o chestiune de supraviețuire ca stat de drept.


Dan Barna a declarat duminică, într-o conferință de presă susținută la Constanța, că acest referendum este mai necesar ca niciodată și legimitatea demersului este dată de cei un milion de români care au semnat pentru inițiativa "Fără penali".

"În momentul de față referendumul pe justiție este de fapt un referendum pentru rămânerea în Europa și lucrul ăsta e foarte clar. Oportunitatea lui este una fără îndoială, USR, PLUS și acum Alianța vor susține acest referendum cu toate resursele, pentru că avem în spate un milion de cetățeni români care au semnat pentru «Fără penali». Nu este o chestiune de dezbatere principial academică, este o chestiune de supraviețuire a noastră ca stat de drept și acest referendum este mai necesar ca niciodată exact acum, când vorbim și de alegeri europarlamentare, pentru că România nu-și mai permite să mai stea doi ani în retorica otrăvită a lui Liviu Dragnea, conform căruia românii își doresc să fie conduși de «Penalulul Vâlcov, hai fă-ne bugetul». Nu mai putem continua așa ca țară și momentul este unul foarte bun", a precizat Dan Barna.

Liderul USR crede că referendumul va transmite mesajul că România nu vrea să devină o republică a infractorilor, fie că românii vor să fie conduși de Liviu Dragnea spre Rusia.

"Acesta este pariul pe care Alianța USR-PLUS îl va propune României. Ne luăm țara înapoi, ieșim la vot pe 26 mai și, dacă va fi și referendumul, transmitem mesajul că România nu mai vrea să devină o republică a infractorilor sau, dacă noi toți greșim, dacă toți oamenii care sunt de doi ani și jumătate în stradă greșesc și de fapt românii vor să ne conducă Liviu Dragnea în continuare spre Rusia și în afară din Europa cum tocmai s-a exprimat și zilele trecute, că altele au fost rațiunile pe care le așteaptă românii de la Europa, dacă acela va fi rezultatul înseamnă că noi toți ceilalți nu am avut dreptate", a spus Barna.

El crede însă că românii vor să fie mândri de locul lor în Europa și nu vor să își ceară scuze cu capul plecat în fața unor condamnați penal, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2172 secunde