Bărbatul infectat cu o bacterie periculoasă luată din spital a murit

1922
Bărbatul infectat cu o bacterie periculoasă luată din spital a murit - closeuppatientwithsodiumdripneed-1545382417.jpg

Articole recomandate

Bărbatul infectat cu bacilul piocianic la Spitalul "Caritas" din Roșiorii de Vede a murit. Direcția de Sănătate Publică Teleorman a deschis o anchetă, iar patru secții au fost închise. Raportul preliminar arată că infecția este asociată actului medical.


Bărbatul infectat cu piocianic s-a internat la Spitalul din Roșiorii de Vede în 7 decembrie, cu sindrom subocluziv. A fost operat, din cauza unui ulcer perforat, iar în timpul operației i-au fost prelevate probe din infecție. În urma analizelor s-a constatat că pacientul era infectat cu bacilul piocoanic, bacterie găsită pe 26 noiembrie de DSP Teleorman în spălătoria spitalului.

Reprezentanții spitalului au susținut că pacientul venise cu bacteria de acasă. Adevărul era, însă, că același pacient fusese internat în spital din cauza unei fracturi de col femural stâng, exact în perioada în care activitatea spălătoriei spitalului fusese suspendată, pentru că se găsise bacilul piocianic în lenjerii.

Concluzia raportului efectuat de DSP Teleorman a fost una extrem de clară: "Având în vedere că pacientul a fost reinternat la o zi după externare și a fost depistat cu Pseudomonas Aeruginosa, infecția acestuia se încadrează în definiția de infecție asociată actului medical (nosocomială), apărută la 48 de ore de la internare până la 28 de zile de la externarea lui din spital".

Andra Priboi, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Roșiorii de Vede, a spus că după ce pacientul a murit, sunt așteptate rezultatle analizelor de la DSP.

"Pacientul a decedat în cursul zilei de joi, prin stop cardio-respirator, pe insuficiență respiratorie acută. Încă suntem în curs de recoltare probe, venit de analize. Câteva secții sun suspendate, funcționăm cu restul secțiilor deschise, activitatea se desfășoară ca de obicei. Încă așteptăm răspunsul DSP-ului", a declarat Andra Priboi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4256 secunde